• FOLKEFEST: Hellbillies kommer til åpningskonserten på SolørMart’n og slik så det ut sist de var her!
  • LIVEBAND: Hellbillies er kanskje et av Norges aller beste liveband, og torsdag 28. juni kommer de til Flisa igjen.

Siden 1990 har Hellbillies underholdt publikum i hver lille krok i hele Norge. De har gjennomført over 1600 konserter og høster fortsatt fantastiske tilbakemeldinger både fra kritikere og publikum.

Hellbillies har solgt rett i underkant av én million album og får stadig større fanskare. 

- Anført av brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen er Hellbillies kanskje Norges beste live-band, med en energi og rutine få forunt. De fylte hele området foran scenen i Kaffegata i 2014 og vi regner med at det blir like folksomt på årets konsert med dem. Selv om det «bare» er 4 år siden sist, mener jeg at de er så bra at Solør er klare for en ny konsert. De spurte egentlig om å få komme også, så da var valget enkelt, sier Mart’ns-general Odd Erland Dalen. 

Hellbillies er et band som fenger i de aller fleste aldersgrupper. 

- Kanskje ikke for de aller yngste, men ellers er Hellbillies et veldig populært band for de aller fleste. Hellbillies er kanskje aller best live og jeg tror det blir en veldig god åpningskonsert på torsdag under SolørMart’n. Sist de var her, spilte de mye lenger enn de vi hadde avtalt også – så det var tydelig at de trivdes. Det er et veldig folkelig band med hyggelige karer, dette blir bra! smiler Dalen. 

SolørMart’n er kjent for gratis konsert og underholdning, gratis parkering og alltid topp stemning.

- Vi gjør nå et forsøk på en spleis, for å se om det er interesse for det. Det koster store penger med gratiskonserter, og vi håper at folket vil være med på et spleiselag for å få til enda flere konsertdager. Derfor prøver vi nå med spleiselag, og hvis mange nok bidrar - trenger ikke hver enkelt bidra med så mye, er oppfordringen fra Dalen.  

Nytt for året er at det også jobbes med å få på plass en egen Mart’n-camping for tilreisende. 

- Vi fikk midler til å videreutvikle SolørMart’n fra Hedmark Fylkeskommune og et av punktene var egen camping for tilreisende. Det blir absolutt ingen festivalcamping, men et sted man kan overnatte på mens man er på SolørMart’n. Campingen er tenkt bak Åsnes ungdomsskole, der er det god plass til mange bobiler og campingvogner. Kommer det noen med telt, så får vi til det også – men vi regner med at det blir klart flest bobiler og campingvogner, forteller Dalen. 

Det er Norsk Bobil og Caravan Club avdeling Østerdalen som blir ansvarlig for campingen. 

- De er jo rutinerte campere og vet hvordan en campingplass fungerer. Det blir strenge regler for ro på kveld og natt, slik at man også kan ta med barna hvis man ønsker det. De vil sørge for vakthold og tar sikkerheten på alvor. Vi legger opp til strøm, og det blir både toaletter og dusjmuligheter. Det blir spennende å se hvor mange som vil benytte seg av tilbudet, det blir jo et prøveprosjekt for oss første året, sier Dalen.