Det er elever ved Åsnes Opplæringssenter som står bak loppemarkedet, og i år ble det ny rekord. Det er tredje gangen de deltar på TV-aksjonen, og alle syntes det er lærerikt og interessant. 

- Det er en viktig aksjon å være med på, og her på Åsnes Opplæringssenter så lærer vi mye rundt selve aksjonen, ikke bare deltar. Det er viktig at elevene forstår meningen med aksjonen, og at de faktisk har litt kunnskap om det, sier Trygve Klingen.

NY REKORD

I år ble det ny rekord, og hele 35.829 kroner ble samlet inn, cirka 1.000 kroner mer enn i 2017. Det er ikke bare Åsnes Opplæringssenter som bidrar mer i år enn i fjor, Åsnes Kommune hever sitt bidrag med 5.000 kroner. Da blir totalsummen som kommunen gir på 25.000 kroner.

- Åsnes Kommune har gjort det bra tidligere år, og vi håper på å gjøre det like bra i år og. Mye er planlagt og er i rute fram mot 21. oktober, men det mangler fortsatt noen sjåfører og bøssebærere. Det er 10 til 12 sjåfører og 15 til 20 bøssebærer som trengs. Om du skulle være interessert, kan du kontakte kommunen, eller gå inn på blimed.no, sier varaordfører i Åsnes, Kristian Botten Pedersen. 

KINOBILLETTEr som takk for hjelpen

I tillegg til TV-aksjonen så arrangeres nærings-aksjon, hvor alle bedriftene i Åsnes kan bidra med et bidrag til Kirkens Bymisjon. I fjor så ble det samlet inn cirka 101.000 kroner fra nærings-aksjonen. 

- Som takk for at Åsnes Opplæringssenter bidrar under TV-aksjonen, gir Åsnes Kommune kinobilletter til elevene som har hjulpet til under loppemarkedet, sier Botten Pedersen.