Om en måned er det klart for EM i Rotterdam i Nederland. Hege Tidemandsen fra Solør er én av rytterne som kjemper om plass i mesterskapet. Hun konkurrerer mot Pål Flam fra Arendal, Marie Valdar Longem fra Oslo og ålesunderen Geir Gulliksen, som nå bor på Lierskogen, og hans to barn, Victoria og Johan Sebastian.

Hvilke hester de forskjellige rytterne velger å ri i mesterskapet blir det tatt en avgjørelse på nærmere start. Det endelig EM-laget offentliggjøres den 2. august. Det kan gjøres endringer på laget (ved skader eller andre ting) fram til og med to timer før første hestebesiktning.

OL-PLASS I SPILL

EM er nest siste mulighet for det norske laget til å kvalifisere seg til OL i Tokyo neste år. Reglene for OL-kvalifisering er slik at de seks best i EM får billetter til OL i Tokyo. Men de lagene som var blant de seks beste under VM i USA for ett år siden er allerede kvalifisert og er det noen av de lagene som er inne blant de seks beste så går OL-plassen til de neste lagene på resultatlistene fra EM i Rotterdam.

De lagene fra Europa som allerede er kvalifisert er: Sverige, Sveits, Tyskland og Nederland. Det vil si at om disse lagene havner foran Norge i EMs lagkonkurranse så må vi være nummer ti eller bedre i EM for å komme til OL i Tokyo. Men Norge får tøff kamp om OL-billettene. Store hestenasjoner som Irland, Storbritania, Belgia og Frankrike har heller ikke plass i Tokyo.

FINALE I ATHEN

Før EM skal de tre Gulliksens samt Hege Tidemandsen til Athen der de skal ri Europafinalen i Nations Cup. 

- Etter super ridning så vant vi gruppe to, med Polen, Danmark, Finland og Luxemburg som konkurrenter, sier landslagsleder Mikael Kolind.

I Athen kan Norge kvalifisere seg til enda en stor oppgave – verdensfinalen for nasjonslag i Barcelona i oktober. Der deles det ut enda en OL-plass til det best plasserte laget som ikke allerede har OL-plass. 

Norge var nummer tre i denne Europafinalen i fjor, så om vi blir en bedre så havner vi i finale i Barcelona før det braker løs med sesongstart i verdenscupen i sprangridning på Telenor Arena 17. – 21. oktober. 

De fleste rytterne som ikke skal ri i Athen og som ikke er EM aktuelle skal ri NM på Linnesvollen i Lier fra 30. juli til 4. august.