• TRIVES: Hege Timland-Rismoen er den eneste jenta i Åsnes brannvesen. Hun håper flere jenter søker seg inn etterhvert.

De første månedene i brannvesenet har vært en positiv opplevelse for Hege Timland-Rismoen. Hun har ikke angret et sekund på at hun søkte jobben som brannkonstabel i Åsnes, den første kvinnelige.

- Jeg hadde snakket med andre som jobber i brannvesenet, og syntes jobben hørtes spennende ut. Det var en kontrast til kontorjobben jeg har, og det er veldig fint å kunne hjelpe folk, sier Timland-Rismoen.

Og slik gikk det. 1. mars startet hun i Åsnes brannvesenet som første og eneste kvinnelige brannkonstabel. Å samarbeide med de andre kara går veldig fint.

 -Ja, det går kjempefint. Jeg tror egentlig ikke dem tenker over at jeg er jente engang. Vi er et team som jobber sammen, smiler Timland-Rismoen.

Spent første gang

Å jobbe i brannvesenet kan selvsagt være utfordrende både mentalt og fysisk. Hege var veldig spent på hvordan hun skulle reagere da alarmen gikk første gang.

- Mest spent var jeg på om jeg ville rekke frem til brannstasjonen og skifte i tide. Men det gikk veldig fint, og var ikke så stressende som jeg så for meg, forteller Timland-Rismoen.

Så langt har hun vært med på utrykninger til brann og branntilløp. Ingen dag er lik i brannvesenet, og det er også mye av grunnen til at hun ville søke jobben.

- Ingen situasjon eller dag er lik. Vi kan komme borti mange ulike situasjoner, sier Timland-Rismoen.

Får bra oppfølging

At noen situasjoner kan være ekstra krevende mentalt har hun også tenkt mye på.

- Før jeg søkte brukte jeg mye tid på det. Men i brannvesenet er det et bra system, og i etterkant av vanskelige situasjoner blir vi fulgt opp. For eksempel om en person omkommer eller har omkommet da vi rykker ut, sier Timland-Rismoen.

Foreløpig har hun en garderobe helt for seg selv i det nye beredskapssenteret på Sundmoen, men Hege håpe det ikke blir slik alt for lenge.

- Nei, vi får håpe flere jenter søker seg inn i brannvesenet etterhvert. Det hadde vært kjempefint, sier hun.