• KLARE: I forbindelse med sesongavslutningen var det lagt inn mye klatring i Gjesåsen klatrepark. Her instrueres det i sikkerhet.
  • LIKTE SEG: Even Martinsson og de andre i Åsnes Skiskytterlag likte seg godt i parken.

Selv om det er en relativt liten aktiv gjeng i Åsnes Skiskytterlag presterer utøverne veldig bra. 2. februar vant Anne Marit Bredalen junior-VM i Romania. Med det er hun én av få, om ikke den eneste, verdensmesteren i Solør.

Treneren får mye av æren

- Vi har hatt en vinter nesten uten snø, og det gjør naturlig nok rekruttering til skisporten litt vanskelig. Men de vintrene vi har nok snø og driver aktiv rekruttering er det stor pågang rundt Åsnes Skiskytterlag. Vi er en liten tropp som presterer veldig bra, og mye av æren må trener Kent Roger Guttormsen få, sier Anne Kjersti Briskerud, som er leder i Åsnes Skiskytterlag.

Guttormsen ser den enkelte utøver, og lager et opplegg. Han er med på å få frem de gode utøverne, og har vært en nøkkelbrikke i suksesshistoriene som skiskytterlaget kan vise til.

Mandag kveld møttes de til sesongavslutning og klatring i Gjesåsen klatrepark. Hit kom også ordfører Ørjan Bue for å hedre de gode lokale prestasjonene. Han la særlig vekt på at Bredalen er en god ambassadør for Åsnes kommune.

Solørs eneste verdensmester?

- At Anne Marit klarte å bli verdensmester i vinter er helt utrolig bra. Jeg er usikker på om det finnes andre verdensmestere i Solør, og det ligger utrolig mye arbeid bak en slik prestasjon, sier Briskerud.

Men det er ikke bare Anne Marit som har gjort det bra i vinter. Even Martinsson vant Liatoppen Skiskytterfestival, og Knut Ola Bredalen gjorde det veldig bra i hovedlandsrennet sammen med Martinsson. Dette er bare noen av de gode lokale prestasjonene.

Det ble rom for noen utmerkelser mandag kveld også. Anne Marit Bredalen fikk flere utmerkelser, og en påskjønnelse fra Åsnes kommune. Kristian Lien ble kåret til årets utøver mellom 13 og 16 år.

Snøfattige Solør

- Våre prestasjoner er veldig bra med tanke på hvor lite snø vi har. Her konkurrerer vi altså med folk fra Gudbrandsdalen og Nord-Østerdalen som har snø fra september til mai. De gode prestasjonene er også inspirerende for de andre som er med, og forhåpentligvis kan det også bidra til noe rekruttering, sier Briskerud.

I fjor var sesongavslutningen på bowlingen, men i år valgte de å legge dette til den nye klatreparken.

- Med tanke på at vi har vår base på Sønsterud var det naturlig å prøve den nye klatreparken. Dette var vår premie til utøverne som har gjort det så bra i vinter. Dette er atletiske folk med konkurranseinstinkt, og de fikk virkelig prøvd seg i klatreparken, sier Briskerud.