Sopran Eva Vermundsberget og humorist Øivind Roos skal gi oss hedmarksviser «på tampen av et fylke» i Kulturlåven på Holmgård i Grue lørdag 25. mai.

- 1. januar 2020 finnes ikke lenger Hedmark fylke, og for eksempel Alf Prøysen, Vidar Sandbeck, Åsta Holth, Einar Skjæråsen, Geirr Lystrup, Hans Børli, Martin Vestlien, Øystein Sunde og Hans Ludvig Fredheim blir Innlendinger! Så la oss klamre oss til hedmarksidentiteten så lenge vi kan ved å synge viser av disse flotte dikterne og singer/songwriters før vi må dele dem med Oppland, sier Ole Karsten Sundlisæter.

I tillegg får du høre en del tonesatte dikt du kanskje ikke kjenner så godt, blant annet har Øivind Roos tonesatt dikt av f.eks Børli, Vestlien, Holth, Fredheim og Dagny Juel. Du inviteres selvsagt til å synge, tralle, nynne og brumme med.

- Evas briljante sopran i kombinasjon med et surklete trexpill og Øivinds rustne bass har på en merkelig måte funnet en slags form, ikke minst på grunn av ei real dose humor. Velkommen til en trivelig kveld med latter og sang, smiler Sundlisæter.