Hedmark er landets beste fylke på lokalradio, målt i antallet daglige lyttere på en eller flere lokalradioer. Det viser tall fra Kantar TNS utarbeidet for Norsk Lokalradioforbund.

I tredje kvartal hørte 26 prosent av  befolkningen i Hedmark på en eller flere lokalradioer, viser tallene fra Kantar.

Omtrent like mange hørte på distriktssendingene fra NRK, men man må huske på at lokalradio ikke dekker hvert eneste hjørne av fylket! P4 som bare hadde 12 prosent lyttere i Hedmark i fjerde kvartal. De andre kanalene var enda mindre.

Troms og Rogaland er på en delt annenplass i lokalradio. I begge fylker hørte 19 prosent av befolkningen daglig på en eller flere lokalradioer.

I Troms har NRK Distrikt 26 prosent, mens bare 10 prosent hørte på P4. Alle de andre kanalene var mindre.

I Rogaland var NRK distrikt såvidt større enn lokalradio med 21 prosent, men nok en gang lå P4 langt bak med 11 prosent. I alle tilfeller er Radio Norge, P2 og P3 enda lenger bak.

Delt fjerdeplass går til Telemark og kanskje litt overraskende Akershus, med hver seg 17 prosent daglig lytting på lokalradio.

NRK distrikt får 26 prosent i Telemark, men i Akershus har Østlandssendingen bare 16 prosent oppslutning og er altså mindre enn lokalradio. P4 gjør det imidlertid ikke så ille i Akershus med 14 prosent.

Det dårligste fylket for lokalradio er Sogn og Fjordane, men det skyldes først og fremst at det er få oppegående lokalradioer i fylket. Tallene kan endre seg etter at Radio Stryn startet sine satsing, som er for fersk til å bli tatt med på disse tallene.