Knut Morten Haug har en allsidig bakgrunn, og skulle egentlig bli økonom. Slik gikk det altså ikke. 

- Jeg hadde egentlig lyst på å jobbe innenfor økonomi, og gikk på Rena i 3 år i håp om å bli revisor.  Men jeg fant fort ut at det ikke passet for meg, og Gunnar Skjæret fra Våler Bygg gjorde snekker av meg, og der var jeg i rundt åtte år, forteller Haug.

Karriereveien gikk ikke bare fra økonomi, til snekker – men fortsatte også videre.

- Etter Våler Bygg var jeg våtromsansvarlig i det som da het Jørstad, så ble jeg rørlegger i samme firma. Etter hvert havnet jeg i Bademiljø på Flisa, forteller Haug. 

Tanken om å starte for seg selv, hadde Haug hatt lenge. 

- Den tanken har jeg egentlig hatt siden jeg jobbet i Våler Bygg, og jeg angrer ikke på at jeg startet for meg selv. Økonomisk har det gått bra, og jeg gjør jobber både for bønder, private og bedrifter. I tillegg har jeg også oppdrag for Åsnes kommune, sier Haug.

Som firmanavnet tilsier, var tanken å jobbe med mer enn rørleggerfaget. Det kan det også bli framover, men det vil uansett være rørleggerdelen som har hovedfokus i bedriften.

Selv om det finnes flere rørleggerbedrifter på Flisa, er de mer samarbeidspartnere, enn konkurrenter.

- Jeg synes det er et godt samarbeid oss i mellom, og jeg mener vi er mer samarbeidspartnere, enn at vi er konkurrenter. Det virker som det er nok å gjøre for oss alle, og da er det enklere å samarbeide, smiler Haug. 

Arbeidsmengden tilsier at det er plass til flere i bedriften, men foreløpig har Haug med seg en skoleelev, Jørgen Tøraasen, og en fra Føniks-prosjektet i Åsnes kommune.

- Det gir ingen ekstra inntekter, og blir litt ekstra jobb med kjøring. Men jeg synes absolutt det er verdt det og skoleeleven håper jeg at jeg kan tilby jobb etter hvert, sier Haug. 

De aller fleste jobbene utføres i Solør, men AllService Solør har også hatt oppdrag på Eidskogen, Søre Osen og flere steder over grensa. 

Haug er også opptatt av at alle formaliteter skal være på plass og papirene i orden. Det er kanskje revisor- utdanningen som spiller inn?

- Jeg har godkjent våtromssertifikat bedrift, både prosjekterende og utførende, tillegg til sentral godkjenning, forteller Haug. 

Nå har også AllService Solør blitt medlem i Rørkjøp, og det betyr at du kan handle via egen nettbutikk om ikke lenge.