KIL klarte på 5.forsøk å nå cupfinalen, tidligere har cupeventyret stoppet i semifinalen. Og da det endelig lyktes, var det med en lokal spiller fra Grue på laget. Harald Holter var sliten, men fornøyd da vi traff han dagen etter det historiske øyeblikket for alle fotballinteresserte hedmarkinger:

- Jeg er litt utladet i dag, det har gått i ett siden etter kampslutt. Alle inntrykk har heller ikke sunket helt inn foreløpig, men det kommer nok utover dagen. Selv om kanskje ikke så mange trodde på KIL-seier før kampen, hadde vi i spillergruppa en innstilling om å vise oss fram og vinne. Det var en stor opplevelse, smiler Holter.

Selveste Rosenborg venter i cupfinalen 20.november på Ullevål:

- Det er klart det blir den ultimate utfordringen for oss, slik jeg ser det er Rosenborg det klart beste laget i Norge. Men vi skal gå ut på banen, gi alt og gi de kamp vi. Det er én kamp, så alt kan skje, sier Holter.

startet sin fotballkarriere i Grue:

- Det er godt å være her på Grue stadion, jeg startet faktisk på feltet rett bak stadion i sin tid. Jeg kom med på A-laget til Grue i 4.divisjon, da jeg var 14-15 år og spilte en og halv sesong der. Så flyttet jeg til Bærum og gikk på NTG Bærum og akademiet til Stabæk. Var der i 3 år og fullførte videregående skole, og fikk både en god utdanning og fotballutdanning der. Jeg nådde ikke helt igjennom nåløyet i Stabæk, men har funnet meg godt til rette på Kongsvinger siden i fjor høst, forteller Holter.

Så vidt oss bekjent, er Harald Holter den eneste fra Solør som spiller i en av de to øverste divisjonene i Norge:

- Det er vanskelig å si hvorfor det er slik, jeg har faktisk ikke noe godt svar på det. Det er kanskje vanskelig å ta steget herfra og ut til de større klubbene? Vi får håpe det blir flere etter hvert, det gror jo godt i distriktet, sier Holter.

Grue og Kongsvinger har hatt sin historie oppigjennom, og i alle fall i media har det vært fokus på et dårlig naboforhold. Har det endret seg med Grue-gutten som fast innslag på Kongsvinger?

- Ja, det føler jeg så absolutt. Jeg tror heller ikke det har vært så stort "hat-forhold" som noen vil ha det til, hele greia har vært litt "oppskrytt" spør du meg. Det er vel først og fremst den litt eldre generasjonen, som har vokst opp med at Grue og KIL var på samme nivå. I min tid har Grue vært underlegne KIL dessverre, så da har det ikke vært noe tema. I min generasjon er det ikke noe "hat-forhold" i alle fall, smiler Holter.

cupmester eller opprykk?

Etter torsdagens seier, har det kommer mange gratulasjoner, også fra folk fra Grue:

- Det er morsomt å se at de er engasjerte også da KIL gjør det bra. Nå er det viktig kamp igjen allerede på søndag, da møter vi Ull/Kisa hjemme i siste seriekamp. Det blir moro og det blir en stor opplevelse med kvalik til Eliteserien neste år. Det hadde betydd utrolig mye for klubben, om vi hadde kunne gått hele veien til Eliteserien, også for min egen del. Vi skal gi ALT i de kampene som kommer utover høsten nå, lover Grue-gutten på KIL. 

Hvis du kan velge mellom å bli cupmester med seier over Rosenborg eller et opprykk til Eliteserien?

- Det blir et dilemma! For selve opplevelsen sin del, så er det jo en større opplevelse å slå Rosenborg i en cupfinale og ta cupgull, MEN for videre karrière og neste sesong, så ville jeg nok valgt et opprykk, sier en fornuftig unggutt fra Grue. 

Og kanskje det kan bli som Ole Brum sier: Ja takk, begge deler!