• RIVES OGSÅ: Dette bygget ved Tetenvegen må også vike plass for det nye leiligheteskomplekset. Byggestart er neste år.
  • SENTRUMSNÆRT: Blokkene skal bygges nær Kaffegata og Tetenvegen.

Den gamle blomsterbutikken ved Tetenvegen er blant bygningene som skal rives for å vike plass for det nye leilighetskomplekset Blomsterparken. Bak står Per-Otto Sletten, Ole Peder Berggren og Erik Holtet. Salget av leiligheter har allerede startet, og går alt som planlagt kan de første flytte inn høsten 2018.

- Først skal vi bygge 16 til 20 leiligheter i én blokk. Dersom responsen er god er det tilrettelagt for bygging av ytterligere en blokk. Totalt med opptil 40 leiligheter, sier Erik Holtet.

Han har selv fulgt med på budrundene på leilighetene som er solgt på Flisa, og har lagt merke til at de selges langt over takst. Etterspørselen er stor, og mange vil bo sentrumsnært. Særlig mer sentrumsnært enn i Blomsterparken er det ikke mulig å få til.

- Beliggenheten er svært ideell. Det er 50 meter til Kaffegata og 50 meter til Kiwi. Samtidig ligger det litt skjermet for støyen fra Kaffegata, sier Holtet.

Ferdig regulert

Åsnes kommune har regulert området, og alt er klart for bygging. Holtet tror at byggarbeidene kan starte i februar eller mars neste år, og at de første kan flytte inn høsten 2018.

- Prisene på leilighetene vil bli konkurransedyktige, forsikrer Holtet.

- Men leilighetsprosjektet på jordet bak Victoria Hotell kom aldri i gang. Hvorfor skal dere lykkes?

- Vi har et litt annet konsept. Her er det kun leiligheter, mens der var det forretninger i 1. etasje, sier Holtet.

Han innrømmer at det er litt nostalgi i veggene på den gamle blomsterbutikken, men det må vel skje et mirakel om det skulle blitt ny drift i dette bygget utenfor Kaffegata eller allfarvei.

- Blokkene kommer med heis, vannbåren varme, flislagt bad og blir på fire etasjer. De blir godt synlige fra Kaffegata, smiler Holtet.