• OPPVARMING: Det er viktig å klargjøre stemmen og kroppen, før man setter i gang.

Det hele startet med at Frank Rognstad og den kreative lederen i koret, Eivind Mehl, var i festlig lag i romjula. 

- Eivind fortalte at han hadde lyst til å synge i kor, og da ble vi enige om at det gjør vi! Vi har etablert oss på sosiale medier og plutselig er vi nå 25 registrerte medlemmer. Forrige uke ble vi tatt opp som medlem i Norsk Korforbund og er nå et registrert mannskor, forteller Rognstad. 

leter etter pianist, gjerne dame

Selv om det er et mannskor, er det plass til i alle fall ei dame. 

- Ja, vi har med Ann Kristin Botten som har tatt på seg det ærefulle oppdraget med å være dirigent for oss. En av våre medlemmer mente da, at nå er vi faktisk et kvinnedominert mannskor! Vi ser også etter en pianist, og det hadde jo vært morsomt om det kunne vært ei dame. Er det noen som vet om noen, så ta kontakt med en av oss i koret, sier Rognstad. 

Ofte er det slik at når det startes opp et kor, så er det alltid noen som har vært med og sunget i kor før. Slik er det ikke dette koret!

- Nei, her er det ingen som har sunget i kor før! Det er litt av bakgrunnen, vi er et lavterskel-tilbud og har foreløpig ingen opptaksprøve. Vi prøver å basere oss på selvinnsikt og foreløpig virker det ganske bra. Vi har et aldersspenn fra 16 til 60 år, og formålsparagrafen vår er at vi har til hensikt å komme ut i et kameratslig miljø. Det betyr at vi skal få karene ut hjemmefra til et sosialt miljø, for å styrke folkehelsa og psykisk helse for menn. Det er viktig i korsang, og via navnet på koret - «Los Prostatas» - sier det seg selv at vi mener det er viktig at vi støtter kampen mot prostatakreft, sier Rognstad.

Ønsker flere medlemmer 

Er det noen som har lyst til å bli med i koret, er det bare å ta kontakt. 

-  Har du lyst til å bli med, er det veldig enkelt. Bare ta kontakt med av våre medlemmer eller Eivind Mehl, Emil Rundberget eller meg. Bare ta kontakt og jeg er ganske sikker på at du blir positivt mottatt, smiler Rognstad. 

Ettersom jeg kjenner mange i koret, så må jeg bare spørre - er dette seriøst ment?

- He he, det er det mange som har spurt om! Vi har faktisk bestemt oss for at koret skal være kameratslig og ha det moro sammen, men da vi starter å synge - da skal vi faktisk være seriøse! Vi har bestemt oss for at det skal låte ganske bra og vi skal synge 3-stemt - med vilje! Vi har seriøse øvelser, med kaffepause midt på da selvfølgelig, smiler Frank Rognstad i mannskoret «Los Prostatas».