Roy Jøran Trangsrud og Jørn Engen var barndomskamerater da Jørn bodde i Grue for inntil 50 år siden. Først flyttet han til Åsnes, og senere til Hamar. Siden den gangen har han spilt på mange store scener i utlandet, og har satset på visemusikk på egenhånd. Nå kommer Jørn hjem til Grue for å holde sin første konsert her, og det skjer på Tjura Café fredag 6. september fra klokka 18.00.

- Jeg gleder meg utrolig til dette. Det blir fryktelig spennende, også er det jo alltid spennende å se om det kommer folk da, sier Jørn Engen.

Med seg har han hele bandet sitt, Engen og gjengen. Engen har blant annet spilt med Ottar Bighand Johansen og Lillian Askeland, og stått på store scener i Stockholm, Gøteborg og på Wembley Stadium!

Mimret om barndommen

Bakgrunnen for at konserten kom i gang var en samtale med barndomskameraten, Roy Jøran.

- Vi kjenner jo hverandre veldig godt fra Bergesiden, men faktisk har vi heller aldri spilt sammen. De siste årene har vi hatt litt sporadisk kontakt. Det dukket opp en vill idé om å lage en visefestival på Tjura. Nå var nok det å ta i, men en vise- og pubkveld blir det i denne omgang, sier Engen.

De to skal også spille flere låter sammen, og Trangsrud røper at Tjuravisa selvfølgelig er på plass når de skal spille på Tjura Café.

Først til mølla

- Lokalet er ganske lite, så her er det førstemann til mølla som gjelder. Jeg vet ikke helt hvor mange det kan være plass til her, men de som virkelig vil få plass kommer seg nok alltids inn, smiler Trangsrud.

På repertoaret står mange kjente viser, også Børli-visene som Engen har gitt ut på egen CD. 

- Jeg må også få rose damene på Tjura som åpner kafeen, og som holder denne i gang. De er veldig flinke til å lage istand ting her på Tjura, og jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, smiler Trangsrud.

De to ser ikke bort fra at det kan bli flere pub- og visekvelder med Engen og gjengen på Tjura, dersom folk kommer og dette blir en suksess.