- Helt ærlig hadde vi ikke sett for oss at et skulle gå så bra på så kort tid. Vi tenkte å bruke dette året på å bygge oss opp, men det har gått over all forventning, sier Henrik Berg Enger.

Han er vokalist i Spelloppmaker, og gleder seg stort over de gode tallene på Spotify. Tallene fra iTunes og Tidal vet han ikke ennå.

100.000 avspillinger betyr ikke mye penger i kassa, men gir god promotering for bandet.

- Før var det slik at musikere lagde et album for å tjene penger, og så reiste musikerne ut for å spille og promotere plata. Nå er det motsatt. Det er i spillejobbene det er mulig å tjene kroner, mens albumene gis ut for å få folk på konsert, sier Berg Enger.

Jevnt med avspillinger nå

Helt i starten da albumet «Vil du væra med» ble lagt ut gikk det litt trått, men så skjedde det noe. Siden avspillingene begynte å komme har grafen vært ganske jevn.

- Vi ligger omtrent på det samme antallet avspillinger hver dag, og er veldig fornøyd med interessen, sier Berg Enger.

Neste spillejobb for bandet nå blir under et lukket arrangement for Flisa Media i Oslo. Neste offentlige spillejobb er på SolørMart'n.

- Det er flere spillejobber på gang utover høsten, men ingenting er offentlig ennå. Men vi sier ja til så mange spillejobber som vi klarer. Både i og utenfor Solør, sier Berg Enger.

De andre medlemmene i bandet er Vidar Karlsen Kolbu, Sindre Kløften, Martin Savolainen, Auden Senderud og Espen Savolainen.