• MANGE SLAG: Synnøve Holterud Røsten har mange slag blomster i de to drivhusene.
  • MYE TID: Det blir lagt ned masse tid i prosjekter, og det går med 3 til 4 timer.

Begge har stor interesse for blomster, og har lagt ned masse tid og penger i dette prosjektet. Jan Harry forteller at man må være interessert i blomster for å drive med det de gjør.

- Det var Jan Harry sin idé å begynne med blomster, han hadde drevet med blomster før vi traff hverandre. Jeg har drevet litt med blomster, men ikke i den mengden han hadde drevet med, sier Synnøve Holterud Røsten.

De bygde først et drivhus, men så ble det for lite så de bygde ett til. Også dette ble for lite, så da slo de samme drivhusene. For årets blomster så har de måtte kjøpt et partytelt for å få plass til de 8.000 blomstene.

- Det var bare tilfeldigheter første gang jeg begynte med blomster. Jeg kjøpte et sted som hadde et drivhus, og begynte litt med blomster da. Så møtte jeg Synnøve og da ble det blomster med en gang, hun er veldig flink når det gjelder å få frem blomstene, sier Jan Harry Hansen.

Fikk tid som pensjonister

De har mange forskjellige slag med blomster i forskjellige størrelser. De har måtte øke antallet blomster i år, da lageret gikk tomt tidlig i fjor.  

- Vi er pensjonister som ikke orker å sitte i ro, så vi måtte finne på noe å gjøre. Vi begge er glade i blomster, og vi jobber fint sammen, smiler Hansen.  

De har ikke noen flere store prosjekter på gang men kommer til å fortsette med blomsterproduksjonen så lenge det er mulig.

-Har du noen tips til hvordan man får fine blomster?

- Nei det er vanskelig. Du får gjøre så godt du kan, da blir blomstene fine, sier Holterud Røsten med et smil.