• FULL KONTROLL: Inger har full oversikt over produktene som finnes i Flisa Parfymeri. Etter over 30 år i butikken er hun blitt godt kjent blant hyllene.

Etter en oppvekst i grisgrendte strøk på Velta var det lite som tydet på at Inger Bredvold skulle begynne å jobbe med sminke og parfyme. 

- Jeg var jenta fra Velta som aldri skulle begynne å bruke leppestift og neglelakk, men det forandret seg raskt, sier Bredvold.

30 år i november

I november kunne hun se tilbake på 30 år hos Flisa Parfymeri, etter å ha kommet inn gjennom Arbeidsformidlingen i 1986.  

- Det var en stor overgang for meg å komme til et sted med så mye folk. Egentlig hadde jeg ikke lyst til å begynne her i det hele tatt, og ønsket meg heller jobb hos dyrebutikken litt lenger ned i gata. Jeg har alltid vært veldig glad i dyr, forteller hun. 

Innehaver Ranja Rusten Fjeldseth kan ikke få fullrost Inger som har kontroll på alt i butikken. 

- Inger både kan alt og vet alt. Hun tar de aller fleste avgjørelsene. I tillegg er hun veldig opptatt av at alt skal være rent. Uansett hvor Inger er i butikken, er ikke bøtta med grønnsåpe langt unna, forklarer Fjeldseth.

Hun tok over butikken etter moren Alfhild Rusten, og har jobbet der siden hun var 20 år. Neste år fyller butikken 60 år. 

Stor pågang i desember

I desember har de vært travelt opptatt med innspurten i julehandelen.  Pågangen er stor, noe de to blide damene trives godt med. 

- Det er veldig moro når det er ekstra trafikk i gata og mer folk i butikken. Utenom jul og mart’n kan det fort bli litt stille. Det kan bli kjedelig i lengden. Med trafikken i julehandelen rekker vi ikke å se på klokka, sier de. 

Bredvold vedgår at 30 år er lenge på en og samme arbeidsplass. Derfor har hun naturlig nok vurdert å begynne med andre ting.

- Jeg har vurdert å begynne med noe helt nytt. For noen år siden fikk jeg være sommervikar som fengselsbetjent i Kongsvinger Fengsel. Da vurderte jeg faktisk å søke på utdanningen som fengselsbetjent.

Hun har alltid vist at hun vil jobbe med mennesker, og hver sommer jobber hun på Evenshaugen i Kjølaberget, som er bolig for psykisk utviklingshemmede. 

- Jeg trives godt med både mennesker og dyr. Tidligere har jeg hatt hunder, men nå har jeg katter. På fritiden liker jeg blant annet å dra på elgjakt, men som dyrevenn er det sjelden jeg som skyter elgen, forklarer hun.

Selv om hun har vurdert å bytte yrke flere ganger har hun liten tro på at hun vil forlate parfymeriet i Kaffegata. Det må isåfall bli om hun finner kjærligheten på et sted langt unna.  

- Hvis jeg skal gjøre noe nytt nå så må det bli å melde meg på Jakten på Kjærligheten og finne meg en bonde med en stor gård, ler hun.