Journalister med epilepsi ble frarådet å ta turen til åpningen av julegata hos HS Media AS på Kirkenær mandag morgen. Ti tusen lamper var hengt opp i fellesområdet, og oppblåsbare julefigurerer ønsket de ansatte velkommen til en ny arbeidsuke.

- Dette har utviklet seg litt over år, og da vi oppdaget dette firmaet som solgte oppblåsbare julefigurer måtte vi spørre sjefen om vi fikk lov til å kjøpe inn noen, sier Inge Krav, én av tre i julepyntekomiteen hos HS Media.

De to andre i komiteen er Lars Magnus Lillebekk og Petter Dammen. De oppblåsbare figurene er av snømenn, pingviner, pepperkakehus og en flott oppblåsbar velkomstport.

- Er det egentlig mulig å jobbe med alt dette blinkende lyset?

- Det kan vel hende noen syns det blir litt slitsomt. Vi kjører ei runde med blinking nå mens vi drikker gløgg, før vi setter lyset på konstant. Det blir mange farger, men mer som taklys å regne da, smiler Krav.

Har nådd målet for 2019

Tor Arne Sandholt er daglig leder i HS Media AS, og roser staben for et fantastisk år. Det er lenge siden bedriften passerte årets salgsmål.

- Så langt har vi solgt for over 110 millioner kroner i år, og salgsmålet var 107 millioner kroner. 21 nye prosjekter har kommet til, og vi har hatt en fin vekst i 2019, sier han.

For tiden har Grue-bedriften 25 ansatte, men skal HS Media nå neste års salgsmål må det ansettes flere.

- Målet for 2020 er 125 millioner kroner. Skal vi få til det må vi få inn minst to ansatte til, sier Sandholt.

HS Media AS har nå lokaler i andre etasje på Gruetorget, og hele bedriften er samlet på én flate med fellesareal mellom kontorene. Nå er de ansatte klare for innspurt, med masse julepynt, før juleferien starter.