De nye smarttelefonene har store og praktiske skjermer, men det byr også på sine utfordringer. Mister du telefonen i bakken er det fort gjort at skjermen knuser. Med noen enkle grep kan du unngå dyre reparasjoner.

- Det går an å forebygge dette. Dersom en kjøper film, ekstra glass eller deksel tåler telefonene mye mer. Selvsagt kan de fortsatt knuses, men da skal det litt mer til, sier Dag Erik Lindberg hos IT Care.

De selger stadig mer slik utstyr, og det gjør at mange solunger slipper å gå i glassknusefella. Men dersom du skulle knuse skjermen er det selvsagt hjelp å få.

- I forhold til garanti varierer det litt fra sak til sak, og fra merke til merke hva vi kan hjelpe til med. Dersom garantien på telefon skal taes vare på må telefonene ofte sendes inn, men dersom garantien er ute eller det ikke er så nøye med den kan vi bytte skjerm her. Uansett vil ikke knust skjerm dekkes på garantien, sier Lindberg.

Telefoner under treet

Nå begynner han å merke at jula nærmer seg, og det er mange som får telefoner til jul i år. Ofte går flere sammen for å kjøpe slike dyre gaver.

- Men i år er det ikke noen spesielle ting som skiller seg ut i julegavehandelen. Det går litt av alt, og mange kjøper litt rimeligere ting som batteribanker og blåtannhøyttalere, sier Lindberg.

- Hvordan er det å drive en selvstendig elektronikkbutikk i 2017?

- Det er selvsagt utfordrende. De store nettbutikkene annonserer mye, og vi prøver å følge opp prisene deres. Vårt store konkurransefortrinn er eget serviceverksted og personlig service for kundene. Jeg tror mange setter pris på det, smiler Lindberg.