• TRENER MYE: Rudhagen har hverken lagt bowlingkule eller sko på hylla for godt. Han trener fortsatt flere timer hver eneste uke. I sin egen bowlinghall.

Bjørn Rudshagen fra Åsnes er i Norgestoppen i bowling, men denne sesongen har han valgt å ta en pause fra proffkarrieren. I mellomtiden har han blitt deleier i Bowlingsenteret Kongsvinger, og har tatt over driften.

- Jeg fikk tilbud om å kjøpe meg inn nå i sommer, og tenkte at dette er en sjanse man bare får en gang livet. Bowling har vært en stor del av livet mitt de siste 10 til 12 årene og jeg føler meg heldig som kan ha hobbyen min som jobb, sier Rudshagen. 

For å komme nærmere jobben valgte han samtidig å flytte fra Solør til Kongsvinger.  

- Det blir mye jobb og da er det greit å bo her i nærheten, mener han. 

Trafikken i bowlinghallen er størst på kveldstid og i helgene. De rolige timene bruker Rudshagen til å trene.

 - Jeg trener hver uke for å holde meg i form, men jeg merker at det ikke blir like mye som før, forklarer han. 

Flere hundre reisedøgn

Rudshagen har de siste årene hatt flere hundre årlige reisedøgn, og har trent stort sett hver dag. Etter forrige sesong følte han for å ta en pause. 

- Bowlingkarrieren har gått litt nedover. Jeg har vært litt lei og har trappet ned en del. Planen er at 2016 skal være en timeout for meg, men jeg er fortsatt med på noen ligakamper. Nå har det være flere år med over 100 reisedøgn i året, og man må virkelig ha gløden hvis man skal orke det, forteller han. 

Han har likevel ingen planer om å legge kule og bowlingsko på hylla for godt. 

- Det er viktig å spille fordi man har lyst og ikke fordi man må. Det er muligheter for å satse igjen senere, smiler han. 

Sa opp sin gamle jobb

Da han tok over Bowlingsenteret Kongsvinger valgte han å si opp jobben hos opplysningen 1880 på Flisa. Nå går det meste av tiden hans til å bygge virksomheten videre. 

- Det handler om å løse koden med våren og sommeren. Høsten og vinteren er det bra trykk både kveld og helg. Målet er å jobbe mer med markedsføringen. Jeg vil tenke nytt og satse mer på mat og pubkvelder. Bowlingen er egentlig bare en del av driften.

I tillegg til bowlingbaner har han også eget gatekjøkken og et stort publokale. Her ser Rudshagen store muligheter. De aller fleste kundene er fra Kongsvinger, men Rudshagen har allerede rukket å møte mange gamle kjente fra Solør i hallen.  

- Jeg har en del kunder fra Solør, men de fleste kundene er nok fra Kongsvinger og omegn, forteller han.