• MANGE TIMER: Eva Risberg er leder for Kirkens Julemesse i Våler. Dugnadsgjengen bruker mange timer gjennom året, og lager blant annet disse populære kattene.

Annenhver tirsdag gjennom hele året møtes den driftige gjengen i Kirkens Julemesse for å forberede det som er årets høydepunkt for mange. Nemlig julemessa i Våler Kommunelokale, og den arrangeres i år for 40. gang.

Foruten en liten sommerferie står gjengen på gjennom året, og nå er de klare for julemesse fra 29. november til 1. desember. Gjennom disse 40 årene har de så langt gitt 2.117.799 kroner til ulike formål i bygda.

- Opplegget i år blir som tidligere år. Det er ingen grunn til å forandre på et så godt innarbeidet konsept, sier Eva Risberg, som er leder for Kirkens Julemesse på tredje året.

Prosten åpner messa

Prost, Ole Kristian Bonden, fra Elverum kommer for å åpne årets julemesse. Han vil garantert si noe om jubileet, og hva det betyr for kirken å ha en slik driftig dugnadsgjeng.

Den eldste som medvirker på årets julemesse er Birthe Vaaler som er 93 år. Randi Lerudsmoen har vært med i alle 40 årene, og er snart 88 år!

- Vi har fått med oss et par nye damer i år, og det er veldig bra. Vi er snaut 30 damer som bidrar gjennom året, og når selve messa skal rigges opp stiller mannfolka opp også, smiler Risberg.

Over 100.000 i fjor!

I fjor samlet de inn 102.000 kroner under julemessa, og cirka halvparten regnes som overskudd. Resten går til innkjøp av materialer, husleie også videre. 340 personer besøkte messa i fjor. Nå håper Risberg at mange tar turen innom i jubileumsåret.

- Som vanlig har vi utrolig mange flotte premier. Det lokale næringslivet er veldig flinke til å støtte oss, og vi har nok premier verdt mer enn det kjøpes lodd for, smiler Risberg.

Fra fjorårets overskudd har Kirkens Julemesse i år gitt 30.000 kroner til teleslynge i Våler kirke, 11.000 kroner til belysning i inngangspartiet til Våler kirke, 20.000 kroner til konfirmantene, 5.000 kroner til lørdagsklubben og 2.000 kroner som andel for å pynte kirka med blomster.