For tiden pågår det flere prosjekter med utbygging av høyhastighetsbredbånd i Åsnes, og da primært fiber. Telenor har funnet anbudene på prosjekter med Nkom-støtte, men bygger også ut kommersielt i sentrumsnære områder.

- Mandag 30. april starter Telenor å tilby kunder fiber i Arneberg-området. Det er primært på østsiden av Glomma, men også Hof sentrum vil få tilbud. Ellers er det områdene Åslia, Kveseth, Østsiden og Salberget som får tilbud om fiber nå, sier Otto Langmoen, som er virksomhetsleder for tekniske tjenester i Åsnes kommune.

Satte norgesrekord sist

Tidligere har husstandene på Flisa, Kjellmyra og Sønsterud fått det samme tilbudet. Da satte Åsnes norgesrekord i ja til fiber. Aldri før har Telenor opplevd at flere har takket ja til et slikt tilbud.

- Dette er fremtiden og infrastruktur som husstandene må ha for å henge med i tiden. Fiber nå er like viktig som strømnettet var på 1930-tallet. Et hus uten høyhastighetsbredbånd i dag er ikke noe fremtidsrettet hus, sier Langmoen.

Telenor vil komme på besøk hos husstandene som nå får tilbud om fiber fra mandag 30. april, og Langmoen håper folk tar de pent i mot.

- Vurder dette tilbudet nøye. Toget går nå, sier Langmoen.

Samme pris

Telenor, som utbygger, tilbyr like kundebetingelser både i områdene som bygges ut kommersielt og i områdene som bygges ut med hjelp av offentlige tilskudd.

Lenge lå Åsnes og Hedmark langt bak i forhold til utbyggingen av høyhastighetsbrebånd. De siste årene har dette virkelig skutt fart, og i Åsnes har snart halvparten av husstandene fått tilbud om fiber.

- Nå er vi virkelig i gang, og vi er stolte over at så mange nå får tilbud om fiber. Det er viktig for fremtiden til innbyggerne i kommunen vår, sier Langmoen.