• «MIE UGRÆS»: Ugresset har tatt overhånd over blomstene som ble plantet i fjor. Foto: Liv Rønnaug B. Lilleåsen
  • FERDIG: Slik ble resultatet etter iherdig innsats og god dugnadsånd. Foto: Gunn Elisabeth Hagen

Den ligger midt i hjertet av Grue alders- og sykehjem. Hagen og uteplassen brukes flittig av pasienter, pårørende og ansatte, og blant annet er den et fast stoppested for gruesokningene i 17.mai-toget.

Men nå står ugresset høyt og det har tatt overhånd over blomsterbed og platting. Det har fått mange til å reagere, ifølge Gunn Elisabeth Hagen.

Derfor tok hun tak. Lørdag inviterte hun til dugnad.

– Jeg er bare en hageglad person! Men først og fremst, de eldre i bygda fortjener å ha en fin uteplass - så enkelt er det.

Og rett etter oppmøtetid lørdag formiddag, er mer enn 10 personer i full gang med å luke, stelle og grave. Trillebårene er fulle av avfall for lengst.

– BRA DUGNADSÅND

Det var forrige søndag at Hagen spurte i et innlegg på Facebook om folk ville være med og brette opp ermene for de eldre. Det fikk overveldende respons.

– Det er veldig, veldig hyggelig at så mange kommer. Og jeg veit at det er enda flere som kommer utover dagen. Her er det virkelig bra dugnadsånd, roser Hagen.

Bra dugnadsånd var det også i fjor, da Margrete Leikåsen tok saken i egne hender.

Da ble det plantet i alle bed.

– Nå må vi nesten foreta en arkeologisk utgraving og finne fram plantene igjen. Vedlikeholder man regelmessig, så koster ikke dette mye penger. Men vi gjør det gratis, så dette er en gave.

LOVER LØSNING

Grue kommune har vedlikeholdsansvaret, men nettopp hvem som skal gjøre det har ikke vært lett å finne ut av, ifølge Hagen.

Avtroppende ordfører, Wenche Huser Sund sier at de skal finne en løsning på saken.

– Vi setter stor pris på innsatsen og at så mange støtter opp! Nå må vi finne ut hvem som skal ha ansvaret for dette, slik at vi sikrer at området holdes pent for de eldre i bygda vår.

Etter noen timer med god innsats har området ved Grue alders- og sykehjem fått en real ansiktsløftning.

– Jeg håper de eldre og pårørende synes det er litt hyggeligere å komme ut her nå. Nå er det nok mange av oss som er støle til kvelds, sier Hagen med et stort smil.