• STOR PLASS: Det er plass til mer enn 100 kjøretøy på plenområdene rundt huset til Nielsen på Gisti. Naboene har også stilt plass til disposisjon.

Bilinteressen i Solør er stor, og mange har en veteranbil stående. Frank Nielsen håper på fint vær og at mange vil komme på veterantreff hjemme hos han i Gistivegen 69 på Braskereidfoss lørdag. Inntektene fra treffet går uavkortet til Kreftforeningen.

- Både min familie og nære venner har vært rammet av kreft. Jeg tenkte det var greit å gjøre noe nettopp for kreftforeningen, og dette er er vår måte å bidra på. Det koster 100 kroner pr. kjøretøy å delta, og disse pengene går til Kreftforeningen, sier Nielsen.

Hvor mange kjøretøyer som dukker opp lørdag tør han ikke spå, men kommer det mellom 30 og 50 kjøretøy er han fornøyd. Og det er ikke utenkelig, for Torsdagstreffen skal til Vidarvoll på lørdagskafé denne lørdagen og har lovet å stikke innom.

- Kommer det flere enn 50 er det bare en bonus. Naboene har stilt sine plener til disposisjon, og det er plass til over 100 kjøretøy her, sier Nielsen.

Treffet åpner klokka 10.00 på formiddagen, og holder åpent til klokka 17.00. Det blir også enkelt kiosksalg i forbindelse med treffet.

Årlig tradisjon

Nå håper Nielsen at treffet lørdag blir en suksess, og at det kan bli en tradisjon.

- Det hadde vært fint å få til en årlig tradisjon hvor inntektene kan gå til en god sak. I år er det Kreftforeningen som får pengene. Om det blir treff neste år også kan det hende vi velger en annen god sak, sier Nielsen.

De siste dagene har Nielsen aktivt sjekket værmeldingen, og nå ser det veldig bra ut for helga.

- Værmeldinga sjekker jeg en fire til fem ganger om dagen. Nå ser det lovende ut, og jeg håper på en flott dag og at mange legger turen innom her på Gisti, smiler Nielsen.