• NY KREMMER: Tom Erik Korbøl prøvde seg som selger på Hof-markedet i fjor. Denne tallerkenen fikk ny eier.
  • TØFF TØFF: Tøffetoget er på plass også under årets Hof-marked. Kay Oskar Korsmo er én av sjåførene på toget.

For 9. gang arrangeres Hof-markedet i Hof sentrum lørdag 20. mai. Det betyr at neste år blir det storslått jubileumsfeiring, men primus motor Bjørn Vidar Sletten lover en flott festdag i Hof også denne gangen.

- Det er tydelig at utstillerne gjør det bra, for de kommer igjen år etter år. Jeg regner med at det kommer mellom 40 og 50 utstillere til årets Hof-marked, sier Sletten.

KOmmer langveisfra

Utstillerne kommer fra store deler av Østlandet. Sletten er kjent med at det kommer utstillere fra Skjåk i nord til Fredrikstad i sør.

Hvor mange som besøkte Hof-markedet i fjor er vanskelig å si ettersom det er gratis både å parkere og å gå inn, men Sletten ser ikke bort fra at antallet var i ferd med å nærme seg 2.000 gjester.

- Det blir jo en litt mini SolørMart’n dette her, og hele bygda er engasjert. For en Hof-patriot er det ekstra morsomt å se at hele Hof er med på dette arrangementet. I år er det Hof vel som står som teknisk arrangør av markedet, og det er ikke rare budsjettet vi har. Derfor er det ekstra artig at vi lykkes så bra, sier Sletten.

Han ser ingen grunn til å gjøre store forandringer på et konsept som fungerer, men noen forandringer er det alltids rom for. Blant annet blir det lagt opp til mer underholdning på dagtid under årets arrangement.

- Roy Jøran Trangsrud spilte hos oss i fjor også, og denne gangen tar han med seg begge barna for å spille. Dermed blir de et helt band. Vi skal lage en litt større scene, og her skal også tre unge hoffere synge for oss, sier Sletten.

Dette er Madelén Blomquist, Nikita Banken Torp og Peder Mobakk Pedersen. Sletten gleder seg til å høre de tre unge talentene ved 12-tiden under Hof-markedet.

Pubkveld på samfunnshuset

- På kvelden blir det pubkveld på Hof samfunnshus, og her er det Andreas Holø som tar med seg noen av de dyktige musikerne i Sears Crossing for å spille for oss. Dørene her åpnes klokka 21.00, og vi skal forsøke å holde litt lenger åpent under pubkvelden denne gangen. Det fikk vi litt tilbakemeldinger på i fjor, forteller Sletten.

Tøffetoget kommer, Ole Victor kommer med hesten, det blir gratis frokost fra Joker Amundsen og de populære Hofferburgerne er på plass.

- Nå satser vi på flott vær denne lørdagen. Sant skal sies at det er bra oppmøte også i dårlig vær, men særlig for de som kommer med veterankjøretøy er det litt viktig at været holder. Faktisk hadde vi rekord i antall veterankjøretøy i fjor, og vi håper jo på enda flere veteraner under den 9. utgaven av Hof-markedet, smiler Sletten.