• SISTE KAST: Det siste kastet kan være avgjørende om ditt lag vinner eller ikke.
  • DU MÅ VÆRE NÆRMEST: For å vinne i Boccia må ditt lag være nærmest den lille kula.
  • PUBLIKUMSVENNLIG: Boccia er en publikumsvennlig sport om de spiller på bane. I dette tilfelle så kan du se på kampen fra tre forskjellige vinkler.

Flissundet vel sendte inn en søknad til kommunen om en tomt de kunne bygge en bocciabane på. Søknaden ble sendt videre til Grenderådet, og det ble godkjent at banen skulle bygges utenfor sykehjemmet.

- Landsbyen Flisa-prosjektet stilte med 20.000 kroner til bygging av en bane, men etter mye om og men ble det bestemt at det var plass til å bygge to bocciabaner, sier Kåre Fjeld.

Det holdt ikke med 20.000 kroner hvis de skulle bygge to baner, dermed måtte Flissundet vel søke etter midler. De fikk 10.000 kroner av både Åsnes Sanitetsforening og Åsnes Frivilligsentral og 15.000 kroner fra Sparebank 1 Østlandet. 

- Nå som pengene var på plass var det bare å planlegge byggingen av banene. Vi har holdt på i cirka en måned nå, og i dag fredag åpnet banene, sier Fjeld.

Gunnar Fjeldseths bedrift sponset topplaget med subus og transporten ble dekt av kommunen. Betonghellene som ligger rundt banene ble lagt ned på dugnad.

Kan brukes av alle

- Det fine med boccia er at du trenger bare være tilstede for å kunne spille, men det er litt trening i det. Du må bøye deg ned for å ta opp kulene og du må også kaste kulene, sier Fjeld.

Alle kan gjøre det, til og med det som sitter i rullestol. Det fine med banene er at de er plassert slik at beboerne ved Åsnes sykehjem kan se på fra terrassen. 

- Det vil bli utlån av bocciautstyr, og utstyret er sponset av Klubben. Det var også oppvisning fra Solør Helsesportslag, norgesmester og folk fra Elverum Boccia. De spilte kamper hvor det var 2 spill fra hvert lag. To fra Elverum og to fra Åsnes, sier Fjeld.