Kåre Fjeld i Kulturforeningen Solungen II gleder seg til lørdag. Alt ligger til rette for at den andre utgaven av Solungfestivalen skal bli en suksess, men om det kommer like mange som i fjor vet ikke Fjeld helt.

- I fjor hadde vi veldig mye besøk, og om vi klarer å nå fjoråret vet jeg ikke. Men vi har med gode artister i år også, og har et spennende program, sier Fjeld.

Medvirkende er Halsbandet, Rita Engebretsen, Tommy Michaelsen og Rolf Arne Lie Holter. I tillegg blir det historisk tablå, og i spissen for dette står Øivind Roos.

Ingen reprise

- Tablået er bygget opp som fjorårets, men innholdet er ikke det samme. Det er altså ingen reprise det er snakk om, og dette bør folk få med seg, sier Fjeld.

Scena er ferdig, brygga er ferdig, teltene er på plass og det er nå kun detaljer som gjenstår før festivalen kan starte lørdag.

- Vi åpner klokka 13.00, og en halv time senere kommer Solungen II inn. Det blir offisiell åpning ved ordføreren i Grue, og det historiske tablået spilles etter dette, sier Fjeld.

Det oppfordres at de som har båt kommer sjøveien til festivalen, og det kan være lurt å ta med egen stol. Det er lagt til rette for mange sitteplasser, men i fjor ble disse plassene fylt fort opp.