Neste helg arrangeres Trestokkfestivalen på gamle Haslemoen leir. Arrangørene har tidligere gitt uttrykk for at billettsalget ikke har løsnet skikkelig, og onsdag kom de med nyhetene om at helgepass nå er gratis for alle som henter ut pass via nettsidene til festivalen.

- Tidligere i uka gikk vi ut med nyheten om at vi ønsket å hylle brannfolk og andre som har bidratt til å slukke skogbranner i Norge med gratis helgepass. Responsen har vært super, og nå ønsker vi å lage en super fest for dem med å åpne festivalen for alle gratis, sier Henning Myrer, som er festivalsjef for Trestokkfestivalen.

Responsen lot ikke vente på seg. I løpet av onsdag ettermiddag har mange hentet ut sine gratis helgepass, og det er plass til rundt 10.000 personer på festivalområdet i gamle Haslemoen leir.

Solid line-up

På artistlista denne helga står Dum Dum Boys, CC Cowboys, Vintage Trouble, Sivert Høyem, Queen Machine, Raga Rockers, Jacob Dinesen, Mando Diao, Trubadur & The Ringmasters, Bernhoft & The Fashion bruises, Sol Heilo, Odd Norstoga, Spelloppmaker, Jonah Blacksmith, Inge Bremnes, Monkey Business og White Dominos. Det er ikke hver dag folk får mulighet til å oppleve slik navn gratis.

- Hvor mange som kommer er vanskelig å si, men vi håper å fylle opp området. Alex Rosén skal gjøre noen greier fra scena for å hylle de brannfolka som kommer. Fra det holdet har responsen vært veldig god, og det kommer brannfolk fra mange kanter av landet, sier Myrer.

- Hva med de som allerede har kjøpt billetter?

- Vi velger å sette opp et trestokkfond hvor pengene går inn. De skal doneres til de som er direkte rammet av brann. Vi kommer også til å lage en Vipps-innsendingsmulighet under festivalen, sier Myrer.

De som har betalt billett tidligere vil også få tilgang til VIP-området med egne toaletter, egen bar og bord og benker der man kan slappe av litt når man trekker seg unna. Myrer legger ikke skjul på at gratis inngang gjør at festivalen vil gå med et betydelig underskudd.

- Det har vi innsett for lenge siden at vi ender opp med. Nå ønsker vi å lage en bra fest for brannfolka som kommer. Pengene er tapt uansett, sier Myrer.