Tom Sollien og Tommy Michaelsen har et stort hjerte for bygda si. Tragiske dødsfall blant ungdom knyttet til rus gjorde at de to ville gjøre noe for snart ti år siden.

- Da vi startet dette for ni år siden var det for å gi noe tilbake til bygda. Vi hadde hatt en del forferdelige dødsfall, og vi ville gjøre noe for at ungdom skulle få det bedre, sier Tommy Michaelsen.

For 9. året på rad inviteres det til ny HÅP-konsert i Grue kirke. Denne arrangeres i år lørdag 26. november klokka 18.00, og billettsalget er allerede i gang.

- I år er konserten på en lørdag. Jula skal synges inn på Grue Finnskog søndag. Derfor ville vi ikke at vår konsert skulle kollidere med det. En annen nyheter er at det kun blir lokale artister i år, sier Michaelsen

Mange lokale artister

Selv om det ikke står noen store verdensstjerner på scena i år blir det likevel et solid program, og opplevelsen mener Michaelsen blir like god. Med i år er Torbjørn Bakke, og Minda Pauline Bakke, Nikita Banken, Marita Engebretsen, Aurora Michaelsen, Hege Mobakk, Hege Pedersen, Anne Britt Øveråsen, Kari Maribo, Lars Espen Skogvold og Tommy Michaelsen.

- Vi har valgt å holde kostnadene litt nede i år fordi vi har et ess i ermet til 10-årsjubileet neste år. Derfor er det litt lavere budsjett i år, sier Michaelsen.

HÅP-konsertene har så langt gitt 400.000 kroner tilbake til bygda, og det er Michaelsen veldig stolt over. 

- Det har gått mye penger til barn og ungdom i Grue. Barnevernet har fått penger, og vi har gitt til små foreninger og lag som har søkt. Vi tror pengene har vært med på å gjøre hverdagen bedre for barn og ungdom, sier Michaelsen.

Billettsalget godt i gang

Nå håper han folk kjenner sin besøkelsestid igjen, og at Grue kirke blir fylt denne lørdagen. Mange billetter er allerede solgt.

- Her får folk en god konsertopplevelse som vi bruker mange dager på å bygge opp. Samtidig går pengene til noe positivt i nærmiljøet, sier han.

Billetter selges hos Circle K Flisa, Esso Kirkenær og Ingunn Sollien. Billetter kan reserveres hos henne på telefon 913 86 550.