• IVRIGE: Flere av gutta har vært med helt siden oppstarten og det kommer stadig nye ivrige gutter og vil være med.

Før årets sesong, som starter på søndag, har de fått 4 nye spillere. 

- De nye gutta kjenner våre gutter fra før, enten gjennom skolen eller fotballen, da blir det litt «tryggere» å prøve seg på håndball, forteller Ronny Grenberg, som har vært med siden oppstarten i 2012. 

De var ikke så mange spillere fra oppstarten, men det har bedret seg etter hvert.

- Vi startet opp det året de gikk i 1. klasse, vi hadde 5 spillere og meldte oss på «Isbjørnkøppen» i Brumunddal. Det var slik det hele startet, og denne sesongen skal vi altså spille serie for første gang, smiler Grenberg.

Foruten Ronny Grenberg, er også Leif-Joar Stakeng med, og før årets sesong har de fått med seg Finn Hemseter som hovedtrener.

- Fram til nå har vi klart oss uten all verdens håndballkunnskap, men nå trenger gutta mer påfyll og det er veldig bra at vi har fått med oss en ressurs som Finn Hemseter, sier Grenberg.

- de fleste har vært med siden starten for 5 år siden

Mange lag sliter med stort frafall, men gjengen som i år skal spille G12, har vært ganske stabil.

- Kjernen er gutter født i 2006, og de fleste har vært med helt fra starten for 5 år siden. Noen har blitt borte underveis, av forskjellige årsaker. Nå har vi spillere fra både Våler, Grue, Kjellmyra og Flisa. Hof har et eget guttelag, med spillere født fra 2005 til 2007, men neste år kan ikke de spille på samme lag lenger. Vi er allerede i dialog med Hof om hvilket tilbud vi skal gi gutta neste år, slik at alle får et tilbud. I fjor trente vi felles med Hof hele vinteren, sier Grenberg. 

Første seriekamp er allerede på søndag, så går det slag i slag utover høsten og vinteren.

- Ja, vi har første kamp søndag borte mot Elverum 2. Nå er det seriespill som gjelder, og da de har gått fra G11 til G12, spiller de også med én spiller mer på banen. Det er egentlig nå det starter, og nå er det serie med tabell, for første gang, sier Grenberg.

Felles mål for sesongen, er at Flisa G12 skal være det laget som slipper inn minst mål.

- Det handler om å gjøre det til en «konkurranse» for gutta, og da er det artigere å jobbe med forsvarsspill. Vi mener at godt forsvarsspill er det aller viktigste i håndball og sitter forsvarsspillet, så kommer også det andre, etter hvert, forklarer Grenberg.  

- gutta har tatt kjempesteg

Mange av gutta har altså vært med helt siden starten for 5 år siden.

- Jeg synes at mange av gutta har tatt kjempesteg! Det bor mye ferdigheter i gutta, men de må bli trygge nok til å få det ut på bana også, det er utfordringen. Vi har egentlig spilt mot lag som er 1 år eldre enn oss hele vegen, så gutta er vant til å spille mot de som er både større og sterkere, sier Grenberg.

Flisa G12 trener 2 dager i uka, og snart blir det kamper i tillegg.

- Jeg synes det er moro med de nye spillerne, som har fått prøvd seg nå, og kommer tilbake fordi de synes det er moro. Vi trener 2 dager i uka, og det fortsetter vi med, selv når det blir kamper i tillegg. Vi er en 13-14 spillere, men det er plass til flere hvis noen vil være med, bare ta kontakt med meg, sier Ronny Grenberg. 

Årets motstandere består av lag fra Storhamar, Veldre, Elverum, Trysilgutten og Kongsvinger/Skarnes/Eidskog.  

Seriestarten er i Terningen Arena søndag klokka 12.00 og motstander er Elverum 2.