• ØVELSE GJØR MESTER: Trening og terping må til for å bli god!

Antallet har økt til rundt 35 spillere og det er stor håndballinteresse for både fotballspillere og andre på Flisa om dagen. 

- Ja, nå er vi rundt 35 spillere! Rekrutteringa både på det yngste laget som er 2006-gutter og i tillegg har det nå startet mange 2003- og 2004-gutter. De fleste spillerne kommer fra Flisa og Kjellmyra, og nå har vi mange fotballgutter som har lyst til å prøve seg på håndball, smiler Ronny Grenberg, som er både sportslig leder i Flisa AIL og håndballtrener. 

- kan bli ett lag til etter jul

Interessen for håndball har vært varierende på Flisa, som mange andre steder. Nå derimot, er det mer populært enn noen gang. 

-  Vi åpnet opp for noen 2004-gutter, som hadde lyst til å prøve seg. De ble med på noen treninger, og de syntes dette var ordentlig moro og etter det har det kommet til flere og flere, sier Grenberg. 

Nå har Flisa AIL to guttelag som er med i seriespill, men det ser kanskje ut som det blir et lag til etter jul. 

- Nå har vi ett lag i G11 og ett lag i G12. Vi har akkurat hatt foreldremøte for de eldste gutta, og nå ser det altså ut som vi skal få til ett lag for de også. Hvis alt går i orden, så må ikke de vente til neste sesong, men kan eventuelt starte opp etter jul. Vi er 3 voksne som er med på trenersiden, men ettersom det flere og flere spillere, må det også bli med flere voksne som må bidra, forteller Grenberg. 

Er de voksne like ivrige som gutta?

- Ja, jeg synes det blir veldig bra mottatt. Der er mange som synes dette er veldig god trening for unga sine, og da er det letter å stille opp også, sier Grenberg. 

- har lykkes veldig bra

Utfordringen for jenter som spiller både håndball og fotball, har vært at sesongen glir over i hverandre. Gutta har kanskje den samme utfordringen?

- Det er litt utfordringer i forhold til både treningstider og kamper, men håndball er en vinteraktivitet og fotball en sommeraktivitet, stort sett. Det handler om å samarbeide innad i klubben, for å få det til å gå opp. Det er i alle fall bra for ungene, at de er allsidige, sier Grenberg. 

Med en så voldsom økning i antall gutter som spiller håndball, hvor skal dette ende?

-  Med den rekrutteringa som er nå, og at vi får til yngres lag igjen, er vi i ferd med å få til et håndballmiljø for gutter på Flisa. Da føler jeg at vi har lykkes veldig bra med det vi har hatt som ambisjon, smiler sportslig leder Ronny Grenberg.