Det drar seg til med spillejobber for Roy Orbison Tribute Band. Ikke bare lokalt i Solør, men også ellers i Hedmark og i Oslo-regionen.

Blant annet skal de spille på Silver Rock, hos Olsen på Bryn i Oslo, Ilseng, Vallset, Stange og flere jobber er på gang.

- Detta er gærmorosamt. Det er dette jeg har drømt om i alle år, og nå har vi et band som virkelig fungerer bra. Nå er det fart i sakene, smiler Sagerud.

Snart ett år

Med seg i Roy Orbison Tribute Band har han Roger Nilsen, Jan Christian Gjems, Ole Thomas Sagerud, Ole Kåre Tangen og Steinar Hansen. I juni er det ett år siden bandet med etablert med dagens besetning.

- Da jeg var yngre likte broren min AC/DC og litt tyngre musikk. Jeg på min side likte Roy Orbison og Chuck Berry. I litt eldre alder har jeg lært meg å sette mer pris på den hardere musikken, men det er noe eget med den gode gamle, sier Sagerud.

Hos Sun studio i Memphis, Tennessee, spilte han inn en Roy Orbison låt for noen år siden. Etter at innspillingen var gjort ble CD-en spilt i souvenir-butikken.

Folk i butikken trodde det var Orbison de hørte, og da CD-en ble tatt ut av spilleren og levert Sagerud med beskjeden «her er låta di», var det mange som ble stående å måpe. 

Var med på turné i USA

- Under besøket i USA i 2012 hadde jeg ingen som helst tanker om at det skulle utvikle seg slik det har gjort. Året etter var jeg med The Cadillac Band på turné i USA, sier Sagerud. 

Han fikk tilbud om å være med The Cadillac Band på ytterligere en turné, men på grunn av stadig utsatt maling av huset valgte Sagerud å takke nei. Nå står han fint på egne bein med sitt tributeband.

Målet med tributebandet var i sin tid å få til en spillejobb i måneden. Det må en definitivt kunne si at de har fått til, og de gjør stor suksess med sine show. Du kan følge bandet via deres Facebook-sider.