• GLAD OG FORNØYD: Ben-Philip Gundersen var glad etter seieren!

I helga var det altså duket for 3. NM-runde i rallycross på Dokka, og det ble en etterlengtet seier for Ben-Philip Gundersen.

- Det startet bra med bestetid på trening lørdag morgen. I første omgang tok vi starten og kjørte inn til en heatseier, og det ble en 3. tid i klassen. Etter noen justeringer på bilen, så var vi klare for andre omgang. Vi tok starten igjen og kjørte inn til heatseier og beste tid i klassen. Vi var likevel ikke 100% fornøyd med oppsettet på bilen, så vi gjorde litt endringer før lørdagens tredje og siste omgang for dagen. Der hadde vi nok en knallstart og kjørte igjen inn til heatseier og bestetid, og med det så ledet vi etter første dag, forteller Gundersen.

pole-position i a-finalen

Søndag morgen var det rett på heat fire, som var det siste heatet før finale.

- Nok en gang tok vi starten og kjørte inn til heatseier! Men noen småfeil ute på banen har man ikke råd til i denne klassen, dermed ble det en 4.tid i omgangen. Vi ledet fortsatt klassen og hadde pole-position før A-finalen. Vi var nok en gang raskest til første sving, og holdt ledelsen helt inn til mål! Utrolig godt å få en seier igjen, etter en lang tid med stang ut, sier en fornøyd Gundersen.

Nå er det ferie fra NM i rallycross, men Ben-Philip Gundersen ligger ikke på latsiden av den grunn.

- Nå håper vi ting har snudd og gleder oss til resten av sesongen som fortsetter etter ferien. Men før ferien skal vi kjøre et løp med RX2 bilen vi har, som Tony Sormbroen kjørte på VM-runden i Lånke med. Dette løpet går allerede til helgen, i Höljes, forteller Gundersen.

skal kjøre i höljes

Ben-Philip Gundersen har kjørt en del med bilen i vinter, men ikke fått testet så nye på tørt underlag. 

- Nivået er skyhøyt, så forventningene til helga er ikke så veldig store. Selv om vi alltid stiller til start med et mål om å vinne, må man være litt realistisk oppi det hele. Men en semifinale hadde vært artig å kjørt. Dette kommer uansett til å bli en morsom, spennende og lærerik helg! Håper så mange som mulig har tid til å ta seg en tur over grensa for et motorsport-event de sent vil glemme! oppfordrer Ben-Philip Gundersen.