• KAMPENS TOPPSCORER: Anna Sofie Sandberg scoret 8 mål og ble mestscorende i kampen.

I en kamp hvor begge lag stilte med unge lokale spillere, var det tydelig at mange var preget av "stundens alvor" og det ble mye tekniske feil begge veier. Men mens Grue satte sine kontringer etter feil fra Flisa, så bommet stort sett Flisa på sine sjanser etter feil fra Grue. Det ble den store forskjellen på lagene og Grue vant meget fortjent 29-18 til slutt.

1.omgang startet med bomskudd fra begge lag, og det første målet kom etter 3.33 og det var Grues storscorer Anna Sofie Sandberg som satte det første målet, men det skulle komme mange flere fra henne.

Flisa første scoring kom etter 6.39, og det var Hanna Snarvold Sletten som scoret for Flisa og stillingen var 2-1 til Grue. Etter 10 minutter var stillingen 2-2, så det sier seg selv at de unge jentene var preget av over 300 tilskuere på tribunen i Gruehallen. Flisa ble holdt inne i kampen i starten av keeper Johanne Storholt, som hadde flere 100% redninger. Avslutningene fra begge lag var ikke helt på topp, og etter 20 minutter var det bare scoret 9 mål, stillingen var 6-3 til Grue. Flisa gikk nesten 10 minutter uten mål i denne perioden!

Etter 24 minutter ledet Grue 10-3, men så våknet Flisa litt og scoret 3 kjappe, før Grue scoret de 2 siste i omgangen og ledet 12-6 til pause.

grue seilte i fra i 2.omgang

Flisa hang bra med i perioder i 1.omgang, men det gikk også lange perioder uten scoringer. Slik skulle også 2.omgang bli for bortelaget. Etter at Cecilie Enger Mehl scoret 2.omgangs første mål, så gikk det nesten 10 minutter før bortelaget scoret igjen og da var allerede Grue i ledelsen 18-8. Flisa-trener Kent Gundersen tok timeout etter drøye 7 minutter, da hadde Flisa en spiller utvist og lå under med 10 mål og kampen var i realiteten avgjort. Men Flisa ga absolutt ikke opp, trener Gundersen gjorde mange bytter, både på spillere og posisjoner, for å finne den beste løsningen.

Grue ledet på det meste med 11 mål, men Flisa hadde nok en bra periode og var 8 mål bak på det minste. All kreditt til Flisa-jentene som stod på til siste slutt, i tillegg fikk vi se flere enda yngre spillere, og Mina Karoline Grenberg markerte seg med fine scoringer og bra forsvarsspill.

Grue slapp også til flere av de yngste jentene og Madeleine Bråten Mella imponerte med flere fine scoringer og bra spill. 

Grue vant til slutt med 29-18, i en kamp hvor de spillemessig ikke var helt på topp.

Grue-trener Stein Johannesen var ikke helt fornøyd etter kampen:

- Det er ingen stor håndballkamp, det lugger veldig for oss og det gjør vel det for Flisa også. Men vi har en del spillere som er så gode i sine posisjoner, at de klarer å score mål, selv om vi ikke spiller bra. Og det blir forskjellen på lagene i dag. Det er den dårligste angrepskampen vi har hatt i år, selv om vi scorer nesten 30 mål. Det er spisskompetanse på en del av våre spillere, som altså scorer, selv om vi spiller dårlig, sier Johannesen.

Som iSolør skrev om før kampen, er det mange "poenger" da Grue og Flisa møtes:

- Det er mange relasjoner mellom både jentene og klubbene, og det gjør noe med unge jenter. Det blir plutselig noe mer enn en vanlig håndballkamp, de kjenner ikke så ofte på denne følelsen og i tillegg var det jo full hall - det er heller ingen av lagene vant med. Det blir høye skuldre på enkelte og da blir også det fine spillet borte. Det er kjempebra med så stort sett engasjement, men med så unge spillere på begge lag, må man forvente at de blir preget av det, forteller Johannesen.

Begge lag ga sine aller yngste spillere spilletid:

- Vi er jo fornøyd med enkelte ting, vi spiller bra forsvar i perioder. Jeg synes og at de unge jentene til Flisa kommer inn og gjør noen fantastiske mål, avslutter Johannesen.

- stolt av jentene

Flisa-trener Kent Gundersen, var ikke bare misfornøyd, tross tap mot naboen:

- Jeg synes vi gjør en god kamp i etablert forsvar i første omgang, men vi scorer dessverre ikke på de 100% sjansene vi har, da hadde vi hengt med Grue i første omgang. Det blir for mye stang ut, og vi blir hardt straffet i Grue sin kontra. Jeg er stolt av at jentene gir alt, tross mye motgang. Vi spiller mye bra kollektivt angrep, men vi sløser litt for mye foran mål. En fortjent Grue seier, sier Gundersen.


KAMPFAKTA:

Grue - Flisa 29-18 (12-6)

Mål Grue: Anna Sofie Sandberg 8, Hanne Lund 5, Camilla Bjerkestrand Sørby 4, Ingrid Sveen 4, Therese Wardeberg 4, Madeleine Bråten Mella 3 og Maiken Reigstad 1.

Mål Flisa: Ada Røhne Jørgensen 5, Charlotte Sagen 3, Hanna Snarvold Sletten 2, Silje Syvderud 2, Mina Karoline Grenberg 2, Cecilie Enger Mehl 1, Sandra Syvderud 1, Julie Maliberg 1 og Emilie Thorsen 1.

Ingrid Sveen ble kåret til dagens Grue-jente, mens Sandra Syvderud ble dagens Flisa-jente.