Vingrom Fotball kom lørdag til Grue stadion, med et noe redusert lag i følge treneren til Vingrom. Med kun to på benken, ble det en slitsom affære i 30 grader pluss. Et heltent Grue-lag tok kommandoen helt fra start, spilte ball med få berøringer, og satte Vingrom under sterkt press fra første sekund.

- Allerede etter 6 minutter måtte keeperen til Vingrom hente ballen ut av nettmaskene. Carl Emil Løvstad, som for øvrig noterte seg fot totalt 6scoringer i løpet av kampen, dro seg fri på høyrekanten og plasserte ballen kontrollert til side for målvakten. Vingrom forsøkte å spille seg ut bakfra, men lettbeinte og raske Grue-gutter satte forsvaret stadig under press, og Lillehammer-laget fikk aldri tid på seg til å etablere noe som helst spill. I første omgang ble det stort sett spill på Vingroms banehalvdel og Grues sisteskanse, Asbjørn Woll, fikk en rolig dag på jobb, forteller Grue-trener Arnfinn Midtsundstad.

hang ikke med på tempoet

Vingrom forsøkte etter hvert å slå lange baller på topp, i håp om å legge press på Grueforsvaret, men det viste seg at ferdighetene ikke var gode nok i denne kampen.

- Det ble store rom for Grue å boltre seg på, og Vingrom klarte rett og slett ikke å henge med tempomessig. Unggutten, Jesper Bergersen Holt og den noe mere rutinerte Alaa Al Shimary, briljerte på hver sin kant, med eleganse og kraft, og man forstod tidlig at det kunne bli et stygt resultat for gjestene. Midtbanetrioen med Hassan Al Shimary, Sigurd Svendsen og Amel Dedic vant de fleste dueller, spilte ball på en og to touch, og satte opp det ene vakre angrepet etter det andre. Med løpskraft i spillere, som Alaa Al Shimary, Carl Emil Løvstad og Jesper Bergersen Holt på topp, ble dette en tung dag for Vingrom, fortsetter Midtsundstad. 

scoret 9 (!) mål i 2. omgang

Lagene gikk til pause med 6-0 til Grue, og Vingrom håpet nok at hjemmelaget hadde løpt fra seg, men sånn ble det ikke.

- Grue fortsatte i samme stil, var rolig med ball, og satte opp det ene angrepet – etter det andre. Grue benyttet totalt 18 spillere, og tempoet eller kvaliteten, ble ikke noe dårligere av den grunn. En annen unggutt, Henrik Vanebo, kom inn som venstre kant i 2. omgang, og med gode basisferdigheter og hurtighet, sørget han for at høyrebacken til Vingrom måtte gå helt i «kjelleren». Grue-laget spilte seg til flere store sjanser, i tillegg til hva som ble ført i målprotokollen. En straffemiss, to i stolpen, en i overligger og ett skudd som gikk helt i krysset. 15-0 var altså ikke et mål for mye. 15 mål er veldig mye i en fotballkamp for senior, uansett nivå, men mot et redusert Vingrom-lag som rykket opp i fjor, lå det nok noen klare forventninger om at Grue skulle vinne, sier Midtsundstad. 

- Mange burde vært nevnt etter en sånn kamp, men foruten seksmålscorer, Carl Emil Løvstad, og for øvrig alle de andre som bokførte seg i målprotokollen, bør Hassan Al Shimary og Jesper Bergersen Holt, fremheves. Det er tidlig i sesongen, og Grue har til gode å møte lag på øvre halvdel. Allerede neste onsdag reiser vi til Hamar, der et heltent Vang-lag, vil gjøre alt som står i deres makt for å ta de første poengene fra Grue i 2018. Vår jobb blir å legge til rette for gode treninger og nullstille oss før hver kamp i tiden fremover, avslutter en fornøyd Arnfinn Midtsundstad. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avd. 02

Grue - Vingrom 15 - 0 (6 -0)

MÅL: 1-0 Carl Emil Løvstad, 2-0 Sigurd Sønsteby Svendsen, 3-0 Alaa Saad Gaith Al-Shimary, 4-0 Alaa Saad Gaith Al-Shimary, 5-0 Carl Emil Løvstad, 6-0 Carl Emil Løvstad, 7-0 Jesper Bergersen Holt, 8-0 Carl Emil Løvstad, 9-0 Charles Valentin Wigdahl Bratli, 10-0 Carl Emil Løvstad,  11-0 Carl Emil Løvstad, 12-0 Charles Valentin Wigdahl Bratli, 13-0 Eirik Midtsundstad, 14-0 Hassan Saad Al-Shimary, 15-0  Charles Valentin Wigdahl Bratli

Grue stilte med følgende tropp: 

Asbjørn Woll, Simen Heien, Joakim Alvestad, Marcus Nymoen, Espen Fjeld, Hassan Al Shimary (1), Sigurd Svendsen (1), Amel Dedic, Alaa Al Shimary (2), Carl Emil Løvstad (6), Jesper Bergersen Holt (1), Henrik Kjellstrøm Touray, Tor Øystein Andersen-Granli, Marius Nielsen, Ivan Castro, Eirik Midtsundstad (1), Charles Valentin Wigdahl Bratli (3) og Henrik Vanebo.

Neste kamp: 

Vang - Grue 30. mai klokka 19.30 på Vang kunstgress