• ÅPNET: Alaa Al Shimary satte inn ledermålet etter 22 minutter.

Vang stod bokført med 10 poeng på 5 kamper, og spilte uavgjort i runde nummer 5 mot en av seriefavorittene, Ringsaker. Det var altså ingen selvfølge at Grue skulle ta med seg tre poeng fra dette oppgjøret.

- I den krevende varmen på Vang stadion, var det likevel Grue som hadde ballen mest. Laget i grønt spilte fornuftig, var tålmodige og motstanderen ble løpende mye i mellom. De relativt store rommene på midtbanen, gjorde at Grue fikk muligheten til å vende spillet i tidlig fase og Vang-backene fikk en stri tørn med å henge med på overgangene, forteller Arnfinn Midtsundstad. 

SPILTE seg til flere halvsjanser

Fotball handler det om å score mål og Solør-laget spilte seg til flere halvsjanser, men på grunn av noe slurvete og unøyaktige pasninger, ble det liten uttelling.

- Den første scoringen kom etter 22 minutter. Alaa Al Shimary satte ballen kontant i mål, etter noe «klabb og babb» i Vang-forsvaret. Grue fortsatte med et klart overtak, herunder ballbesittelse, men noe mangel på presisjon, gjorde at forsvarsspillerne til Vang klarte å avverge i siste liten, fortsetter Midtsundstad.

Gradvis kom Vang inn i kampen. Et baktungt lag i gult og svart, slo lange baller opp på spissene, og tanken var nok at de som kom bakfra skulle sette Grue-forsvaret under press.

- Ved et par anledninger lyktes laget med denne taktikken. En god Asbjørn Woll i Grue-målet, var både heldig og dyktig ved et par anledninger. En av avslutningene til Vang-spissene smalt i stolpen og ut. I et annet farlig angrep strøk ballen langs med mållinjen. Grue var heldige som unngikk baklengs i denne perioden i slutten av 1. omgang, sier Midtsundstad. 

- bedre mot slutten

Andre omgang startet som den første, der Grue hadde ballen mest. Pasningene var imidlertid for upresise, og det ble stadig brudd i spillet.

Siste halvdel av 2. omgang var det stort sett spill på en banehalvdel. Grue hadde mere overskudd, satte opp det ene angrepet etter det andre, både på høyre og venstre kant. 

- Likevel var det Vang som klarte å få inn en utligning etter ca. 75 minutter. Scoringen kom som en følge av dårlig press på ballfører fra Grue-spillerne i alle tre ledd. Spillerne og supporterne fra Vang øynet nok en mulighet for at Grue skulle avgi sitt første poeng i 2018, forteller Midtsundstad.

avgjorde på slutten

Sånn ble det ikke. Med unntak av et skudd fra avstand mot Woll i Grue-målet, var det Grue som skapte mulighetene.

- Laget fortsatte å rulle opp det ene angrepet - etter det andre, og etter 78 minutter kunne Charles Valentin Wigdahl Bratli bokføre nok en scoring i Grue-drakta etter et skudd fra avstand. Mot slutten var det et vedvarende press mot Vang-forsvaret. På overtid, i det 93. minutt, dro Bratli seg fri på høyrekanten, og satte ballen hardt til side for keeperen. Vi vinner 3-1 på en dag da ikke alt fungerte optimalt. Når det er sagt: Laget slipper motstanderne lite til, skaper gode overganger - og ikke minst, scorer flere mål enn motstanderen, avslutter Midtsundstad. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avd. 02

Vang - Grue 1 - 3 (0 - 1)

MÅL: 0-1 Alaa Al Shimary (22), 1-1 (75), 1-2 Charles Bratli (78), Charles Bratli (93)

Laget/troppen mot Vang;

Asbjørn Woll, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, Joakim Alvestad, Marcus Nymoen, Marius Nielsen, Hassan Al-Shimary, Ivan Fernandez Castro, Sigurd Sønsteby Svendsen, Alaa Al Shimary, Carl Emil Løvstad, Jesper Bergersen Holt, Charles Valentin Wigdahl Bratli, Steve Badio Williams, Tor Øystein Andersen-Granli, Badreddine Akabbal, Ahmed Mohamed Hassan, Amel Dedic og Simen Heien.

Neste kamp: 

Stange - Grue onsdag 6. juni kl. 1930 på Stange ipk Frenningbana