På forhånd hadde J/H annonsert at de ville selge seg dyrt i oppgjøret mot Grue. Det nyopprykkede laget stod med 0 poeng før denne kampen, men hadde et stort håp om poeng, på en noe ujevn gressbane langs Rv 2, sør for Elverum. Sånn ble det ikke. Grue reiste hjem med 3 nye poeng, og befestet på nytt tabelltoppen. 

- J/H gikk hardt ut og la press på Grue-laget fra start. I perioder spilte laget i rødt helt på grensen, sett i lys av det de fleste dommere aksepterer, men dagens dommer, som for øvrig kom for sent til kampen, hadde tydeligvis bestemt seg for å legge lista høyt. Dette medførte flere mindre pene, og sene taklinger på Grue-guttene, forteller Grue-trener Arnfinn Midtsundstad. 

Løsnet etter hvert

I kampens første omgang spilte Grue seg til flere 100%-sjanser, men laget i grønt slet med å komme først på ballen foran keeperen i J/H-målet.

- Etter hvert løsnet det, og etter en flott overgang kunne Charles Bratli plassere ballen i nettet bak keeperen til J/H. Lagene gikk til pause med 1-0 til Grue. Slurv, mangel på presisjon og noe mangel på besluttsomhet foran motstanderens mål, anses som årsak til at grønn-trøyene ikke scoret flere mål i de første 45 minuttene, forteller Midtsundstad. 

Etter pause endret kampen karakter.

- J/H klarte ikke å følge med på tempoet, og med Sigurd Svendsens scoring - midtveis i andre omgang, var det stort sett spill på en banehalvdel. Unggutten Jesper Bergersen Holt viste nok en gang at han kan spille fotball på senior-nivå, og herjet i perioder med venstrebacken til motstanderen. Med unntak av et par halvsjanser, klarte ikke J/H etablere spesielt mye press på Grue-forsvaret. Et kvarter før slutt, spilte Grue seg gjennom motstanderens forsvar på høyre siden, med både tempo og presisjon - anført av Amel Dedic. Sigurd Svendsen kunne nok en gang plassere ballen bak J/H-keeperen, sier Midtsundstad. 

al shimary viste klasse

Etter flere overgangsmuligheter for Grue, uten å komme seg til de helt store sjansene, viste Hassan Al Shimary klasse.

- Al Shimary dro av den ene spilleren etter den andre og lobbet ballen elegant over keeperen. På stillingen 4-0 til Grue, var det nok flere av de tilreisende fra sør som trodde det skulle bli enda flere mål i protokollen til Grue. Sånn ble det ikke. Rett før slutt, etter et framspill fra J/H, ble midtstopperen Marcus Nymoen løpt ned bakfra i Grue-forsvaret. J/H-spilleren vant ballen og laget fikk sin etterlengtede redusering. En noe merkelig dommeravgjørelse, som ikke ble avgjørende for kampresultatet, forteller Midtsundstad. 

Grue vinner nok en slite-kamp med sifrene 4-1 på på en smal og ujevn gressbane. Laget står med 12 poeng etter fire kamper, og har foran oppgjøret mot Vingrom, førstkommende lørdag, en målforskjell på 13-3.

- Alt i alt et greit resultat, men kvaliteten og intensiteten i spillet må opp, dersom laget skal opprettholde intensjonen om å være med i toppen. Grues bestemann i dette oppgjøret, var backen Nabil Abdu Kato, avslutter Midtsundstad. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avd. 02

Jømna/Heradsbygd - Grue 1 - 4 (0 - 1)

MÅL: 0-1 Charles Bratli, 0-2 Sigurd Svendsen, 0-3 Sigurd Svendsen, 0-4 Hassan Al Shimary, 1-4

Grue stilte med følgende lag: 

Asbjørn Woll, Nabil Abdu Kato, Joakim Alvestad, Marcus Nymoen, Espen Fjeld, Hassan Al Shimary, Sigurd Svendsen, Henrik Løvstad, Charles Bratli, Carl Emil Løvstad og Steve Williams.

Innbyttere: 

Badredin Akabbal, Alaa Al Shimary, Jesper Bergersen Holt, Henrik Kjellstrøm Touray, Andreas Sæthre, Ivan Castro og Amel Dedic.

Samtlige 18 spillere fikk spilletid.

Neste kamp: Grue - Vingrom på Grue stadion lørdag 26.mai klokka 1500