• GRUE'S BESTE: Keeper Kirsten Sørby ble kåret til Grue's beste, hun hadde flere viktige redninger underveis.
  • TOPPSCORER FLISA: Ada Røhne Jørgensen tok ansvar for Flisa og ble toppscorer med 9 mål og ble samtidig kåret til Flisa's beste.

Både Flisa og Grue har startet sesongen med varierende resultat, men et lokaloppgjør som dette, lever uansett sitt eget liv. Både spillere og trenere kjenner hverandre godt, så noen store overraskelser var ikke ventet.

Flisa scoret det første målet ved Ada Røhne Jørgensen, men etter det var det Grue som stort sett var i føringen gjennom 1.omgang, men 1 og 2 mål. På stillingen 7-7 etter snaue 18 minutter, stod kampen og vippet i flere minutter, uten scoringer til noen av lagene. Grue bommet også på en 7-meter, før Ada Røhne Jørgensen satte inn 8-7, etter at Flisa-trener Kent Gundersen tok en en time-out. Flisa hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men i stedet var det Grue med storscorer Anna Sofie Sandberg og tidligere Flisa-spiller Hanne Lund, som igjen snudde kampen og Grue gikk til pause med ledelse 10-12.

grue best i 2.omgang

2.omgang startet med Grue-scoring ved Birgitte Sørby, og selv med flere 2-minuttere til Grue, var det Grue som økte ledelsen. Etter 8 minutter av 2.omgang, var Grue oppe i 6 måls ledelse og 12-18. I denne perioden hadde Flisa-jentene mange tekniske feil og avfyrte skudd på for dårlige sjanser. Kun Hilde Kristine Sveen og Ada Røhne Jørgensen tok ansvar og scoret mål for Flisa, mens for Grue var det flere som tok ansvar, både Anna Sofie Sandberg, Hanne Lund og kantspillererne Birgitte og Camilla Sørby scoret mange mål utover i 2.omgang for Grue. Flisa-jentene var kun 3 mål bak på stillingen 19-22, men kom aldri nærmere, Grue vant til slutt med 4 mål og sluttresultatet ble 22-26.

Grue-trener Stein Johannesen var selvsagt fornøyd med seier:

- Jeg er litt overrasket egentlig, jeg hadde trodd det skulle bli jevnt, og at det kanskje ikke skulle gå vår vei. Begge lag spilte god håndball, jeg tror det var en bra kamp for publikum, med mye fart og bra angrepsspill begge veier. Vi er nok kanskje hakket bedre i forsvar i dag, og vi klarer å gjøre håndball "enkelt". Spillerne klarer også å holde hodet kaldt nok, til å velge de rette tidspunktene til å avfyre skudd, og da blir det en del mål. Vi er også nøye og strukturerte i spillet, da blir det også lite brudd i mot. Med det mannskapet vi hadde tilgjengelig i dag, er jeg veldig godt fornøyd med spillet vårt, sier Grue-trener Stein Johannesen.

- vi er skuffet

Flisa-jentene hang med hodet etter kampen, det er alltid kjedelig med tap mot naboen:

- Selvfølgelig er vi skuffet hele gjengen, vi brenner for mye skudd i dag. Vi har i utgangspunktet en grei forsvarskamp, men målvaktene våre er ikke helt heldig i dag. I den perioden hvor Grue reiser i fra, bruker vi for lite tid og tar feil tidspunkt for skudd, selv om vi hadde blitt enige om å bruke god tid i angrep. Men så avslutter vi 3-4 angrep alt for tidlig, og da får vi scoring i mot i stedet. Men vi har et helt annet nivå på treninger, så nå gjelder det å få fram det i kamper framover. Det er jo selvfølgelig nerver i dag, det er det jo i et lokaloppgjør. Nå er jentene veldig lei seg og skuffet, for at de ikke får viste seg fram på en ordentlig måte for Flisa-publikumet. Men det er god utvikling og vi har gode perioder i kamper, men det svinger litt for mye ennå. Når vi klarer å prestere bra over lengre tid, så kommer seirene også, forteller Kent Gundersen.

En jury kåret Ada Røhne Jørgensen til Flisa's beste spiller, mens keeper Kirsten Sørby ble kåret til Grue's beste i lokaloppgjøret.

Målscorere Flisa:

Ada Røhne Jørgensen 9 (3 på 7 meter), Hilde Kristine Sveen 8 (2 på 7 meter), Sandra Syvderud 2, Hanna Snarvold Sletten, Anna Cecilie Kjellgren og Cecilie Enger Mehl.

Målscorere Grue:

Anna Sofie Sandberg 10, Hanne Lund 6 (1 på 7 meter), Birgitte Sørby 4, Camille Sørby 3 og Maiken Reigstad 3.

Grue fikk også 3 gule kort og 3 2-minuttere.