• KAPTEINEN PÅ SKUTA: Carl Emil Løvstad er kaptein og scoret også mål mot Stange.
  • FÅ SCORINGER I MOT: Grue-keeper Asbjørn Woll, har bare sluppet inn 5 mål på 7 kamper.

Stange Fotball, som har hatt en relativ god start på sesongen, ble nummeret for små i oppgjøret mot Grue, onsdag kveld. Hjemmelaget åpnet best, stod høyt i banen og gjorde sitt ytterste for å legge press på Grue-forsvaret. Asbjørn Woll i Grue-målet viste seg trygg, god og heldig ved flere anledninger, og bidro i stor grad til at Grue ikke slapp inn mål – før det hadde gått nærmere 45 minutter.

- Grue spilte seg også til flere gode sjanser i løpet av den første omgangen, og særlig i de periodene hvor laget klarte å holde høyt balltempo, fikk motstanderen problemer med å holde følge. Med sjanser i begge retninger, gikk lagene til pause med 1-0 til Stange Fotball, forteller Grue-trener Arnfinn Midtsundstad. 

lå under ved pause

En sånn utvikling, var akkurat det spillerne til Grue ble advart mot. En kamputvikling som trenerteamet til Grue, ikke satte særlig pris på!

Grue-troppen samlet seg i pausen, og etter noen minutter - med god veiledning, var det en samlet gjeng som ville revansjere prestasjonene fra første omgang.

- Grue-guttene gikk ut på banen i andre omgang, med en helt annen innstilling, tok mer og mer over banespillet og vant de fleste duellene. Laget fra Solør skapte mange halvsjanser, og forsvaret til Stange var i ferd med å gå i oppløsning. Den ikke helt ukjente tidligere Grue-spilleren, Ståle Solbakken, som for anledningen stod på sidelinjen, fikk sannsynlig mest glede av det Grue-laget presterte de siste 45 minuttene av kampen, forteller Midtsundstad. 

- Alaa Al Shimary, en av Grues beste spillere denne kampen, satte enkelt inn 1-1 etter 58 minutter. Etter 67 minutter måtte Stange-keeperen hente ballen ut av målet, igjen. Dette etter et meget velplassert skudd fra skrått hold fra ca. 20 meter, ved Grue-kapteinen, Carl Emil Løvstad. Da det hadde gått 88 minutter, fyrte Alaa Al Shimary av et skudd – som fra 18-20 meter, var helt utagbart for keeperen i Stange-målet, sier Midtsundstad. 

Grue kunne, vel fortjent, gå av banen med 3-1 seier, tross en noe famlende første omgang.

- Det var morsomt å registrere hvordan spillerne responderte etter «møtet» i pausen. Samtlige krummet nakken, skjerpet sansene og satte ordentlig fyr på kampen! Det er noen kamper som er mer morsomt å vinne enn andre, og gjør man det med den kvaliteten som ble vist i andre omgang, smaker seieren ekstra godt!

Endelig tilbake fra skade 

Henrik Løvstad var endelig tilbake fra skade, og fra sin midtbaneposisjon, briljerte han stort mot Stange Fotball.

- Henrik er en meget anvendelig spiller, som sannsynligvis løper mer enn de fleste, uansett nivå. I denne kampen var Henrik god med ball, hadde godt overblikk, tok gode valg og spilte de andre gode. Veldig morsomt å registrere fra sidelinjen, sier en fornøyd Grue-trener. 

KAMPFAKTA:

5. divisjon avd. 02

Stange - Grue 1 - 3 (1 - 0).

MÅL: 1-0 Stian Løvås Aaen, 1-1 Alaa Saad Gaith Al-Shimary, 1-2 Carl Emil Løvstad, 1-3 Alaa Saad Gaith Al-Shimary

Grue stilte med følgende tropp: 

Asbjørn Woll, Ahmed M. Hassan, Tor Øystein Andersen-Granli, Marcus Nymoen, Espen Andre Fjeld, Hassan Al-Shimary, Nabil Abdu Kato, Henrik Løvstad, Charles Valentin Wigdahl Bratli, Carl Emil Løvstad, Alaa Al Shimary, Simen Heien, Jesper Bergersen Holt, Marius Nielsen, Ivan Castro og Badredin Akabbal.

Neste kamp:

Grue – Hernes på Grue stadion onsdag 13. juni klokka 1930