Grue tapte toppkampen mot Ringsaker søndag ettermiddag. Det endte 4-2 til hjemmelaget etter 2-1 ved pause. Nå ligger Ringsaker poenget foran Grue med 3 kamper igjen av sesongen. Målforskjellen er også ganske lik, Ringsaker har 27 plussmål mot Grues 28. Dette blir spennende til siste kamp er spilt!

- Det var selvfølgelig skuffende, men noen ganger får man som fortjent! Vi hadde 5 spillere ute på grunn av skader, sykdom og andre årsaker - før dette oppgjøret. Rett før kampstart, måtte nok en spiller kaste inn håndkleet på grunn av en strekk i lysken. Når det er sagt, stiller vi med en bra tropp, og unnskyldninger finnes ikke. Vi kan grave oss ned og lete etter mer eller mindre dårlige forklaringer, men det hjelper ikke. Totalt sett, en fortjent seier til Ringsaker. De var påskrudd og tydeligvis godt forberedt, sier Grue-trener Arnfinn Midtsundstad. 

Fikk en verst tenkelig start

Det så lovende ut for Grue fra start i 1. omgang. 

- I kampens første minutter så det ut til at dette ville gå veldig greit. Vi hadde god kontroll, og Ringsaker-forsvaret slet mot tre hurtige Grue-spisser. Etter ca 15 minutter fikk Ringsaker en gratis-sjanse etter at Grues målvakt bommet på ballen i forbindelse med en avklaring. Ringsaker-spissen kunne enkelt spasere ballen i mål og vi fikk den verst tenkelige starten i et sånt oppgjør. 20-25 minutter etter denne scoringen, ble et rent mareritt for Grue-spillerne. Spill på «små marginer» i forsvarsfireren, og alt for mange ball-miss i sentrallinjen. Før denne perioden var over, rakk Ringsaker å score 2-0 - etter et innlegg fra høyre, forklare Midtsundstad. 

Grue måtte ta grep og det ga resultater. 

- Noe måtte gjøres, og etter en formasjonsendring i laget ble det noe mer fasong på angrepsspillet.  Etter litt «klabb og babb» innenfor sekstenmeteren til motstanderen, kunne Alaa Al Shimary notere seg for sin første for dagen. Lagene gikk til pause med stillingen 2-1 til Ringsaker, en fortjent ledelse, fortsetter Midtsundstad. 

Personlige feil

Ikke vet vi om det ble gitt en «god gammeldags hårføner» i pausa, men også starten av 2. omgang var bedre for Grue. 

- Det ble en god «samtale» i Grue-garderoben, og man hadde en klar forventning om at ting ville bli bedre i andre omgang. Bedre ble det, men nye personlige feil gjorde at Ringsaker kom inn i kampen på nytt. Som i kampene mot både Braskereidfoss og Hernes, satte motstanderen inn et frispark fra rett utenfor 16-metern. Frisparket ble også denne gangen plassert godt til venstre for keeper, og det stod 3-1 på tavla etter 57 minutter. Grue presset på mot slutten, med tre på topp, men igjen ble det mye stang ut - i ordets rette forstand. Etter 63 minutter lyktes imidlertid Grue med å stå høyt i angrep. En fin overgang med opprulling og innlegg fra høyre, endte med en god avslutning av to-målscorer for dagen, Alaa Al Shimary og stillingen var da 3-2, sier han. 

I stedet for en utligning, gikk vondt til verre for Grue. 

- Ved passerte 70 minutter, mente dommeren at en Grue-spiller brukte ulovlige midler foran eget mål. Det endte med straffe imot, og ny scoring for Ringsaker. Korrekt nok, og de gul-blå kunne naturligvis juble på stillingen 4-2, som også ble sluttresultatet. Ringsaker var påskrudd. De ville mer, og var definitivt det laget som hadde mest tro på seier, sier Midtsundstad. 

- Selvfølgelig har vi ikke gitt opp!

Det er fortsatt tre serierunder igjen, der Ringsaker skal møte Elverum på bortebane. De har også igjen både Stange og Braskereidfoss på Gaupen. Grue spiller bortekamp mot Kjellmyra lørdag 13. oktober, og har for øvrig igjen Stange (17. oktober) og Elverum (20. oktober) på Grue stadion.

- Målsetningen var opprykk og lenge har det sett lyst ut, men de siste kampene har ikke vært oppløftende fra våres side. Selvfølgelig har vi ikke gitt opp! Med tre serierunder igjen, står vi bokført med ti seire, tre uavgjort og to tap. Vi har ett poeng mindre enn Ringsaker, og har selvfølgelig ingen intensjon om å gi opp, sier Arnfinn Midtsundstad. 

KAMPFAKTA:

5. divisjon avdeling 02

Ringsaker - Grue 4 - 2 (2 -1)

MÅL: 1-0 Torbjørn Falch Rustand (14 min), 2-0 Milos Petrovic (40 min), 2-1 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (43 min), 3-1 Erik Sigtbakken (57 min), 3-2 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (63 min), 4-2 straffe Erik Sigtbakken (70 min).

Kort: 2 til hvert av lagene. Grue: Ahmed Mohamed Hassan og Amel Dedic.

Grue stilte med følgende tropp: 

Asbjørn Woll, Simon Salen Aune, Sigurd Sund, Kristoffer Sværk, Per Kristian Wenstad, Henrik Løvstad, Steve Williams, Carl Emil Løvstad, Alaa Al Shimary, Ahmed M. Hassan, Badredin Akabbal, Henrik K. Touray, Nikolay Jorov Dentchev, Johan Linstad, Amel Dedic og Charles Valentin Wigdahl Bratli.

Neste kamp: 

Kjellmyra - Grue lørdag 13. oktober klokka 15.00 i Idrettsparken Kjellmyra.