Kampen i Gruehallen mellom lag nr 4 og 6 på tabellen, var også en kamp mellom unge jenter og rutinerte damespillere. Og kampen endte uavgjort, selv om Grue ledet med 15-13 til pause. Sørskogbygda kom best i gang i 1.omgang, og ledet 1-5 etter 8.25 spilte minutter. Da tok Grue-trener Stein Johannesen timeout, og etter det ble det bedre skikk på forsvaret, og vi fikk se mye bra spill fra begge lag. Hjemmelagets Maiken Reigstad har en herlig innstilling, med stå-på-vilje av en annen verden og satset tøft flere ganger. Hanne Lund var også viktig i 1.omgang, hun var sikker på strek og tok mange returer som også ble satt i mål. I det hele en varierende omgang fra hjemmelaget, men 2-måls ledelse ved pause smakte nok godt.

både storscorer og strek-kjempe ute

Grue har ingen stor stall, og med både Anna Sofie Sandberg ute med sykdom og Anne-Thea Nygaard Woll borte, ble det en tøff og tung belastning for det unge laget. Oline Neser i mål er på utlån fra Flisa, og hun kom inn på slutten av 1.omgang. Hun hadde mange kvalifiserte redninger i 2.omgang og sammen med Maiken Reigstad som ble toppscorer sammen med Hanne Lund, var de alle tre helt avgjørende for at Grue stod igjen med poeng i en veldig spennende kamp. Grue var oppe i 3-måls ledelse etter 4.52 i 2.omgang, da Maiken Reigstad avsluttet en mønsterkontring med scoring og stillingen var 17-14. Så stoppet det litt opp for Grue og bortelaget utlignet til 18-18 etter snaue 10 minutter. Resten av kampen vekslet lagene på å lede med 1 mål, og Grue bommet også på 7-meter på stillingen 21-21 etter 26.10. Avslutningen ble meget spennende, da Sørskogbygda hadde muligheten til å avgjøre kampen, men det ble bom og Grue prøvde seg på ei kjapp kontring - uten hell. Kampen endte 22-22 og poengdeling.

Grue-trener Stein Johannesen var stolt av laget sitt etter kampen:

- Dette er vi kjempefornøyd med! Vi har nesten ikke spillere på benken, så spillerne fikk nesten spille 2x 30 minutter alle sammen. De løp til krampa tok dem og viser kjempevilje til å vinne. Det har vært en lang sesong så langt, så nå skal det bli godt med litt kampfri, selv om vi skal trene. Kampplanen i dag var å være kompakte bak, og sette fart på hver eneste ball. Vi skaper fryktelig mange gode sjanser, men Sørskogbygda har en meget rutinert og god målvakt, som vi også skøyt veldig god i dag, sier Johannesen.

- kjempefornøyd med resultatet

Det var to helt forskjellige lag som møttes i Gruehallen, et ungt og urutinert hjemmelag, mot et Sørskogbygda som har et rutinert damelag.

- Jeg er kjempefornøyd med resultatet i dag, Sørskogbygda "gruset" jo Kongsvinger tidligere i høst. Vi manglet et par viktige brikker i dag, så det var tynt med bakspillere, vi brukte to kantspillere bak og Ingrid Sveen spiller jo "halvskadd". Vi brenner to 7-metere i dag, og det er to for mye, det må vi jobbe videre med. Oline Neser gjorde en god kamp i dag, hun tar de ballene hun skal, og har vist stor framgang. Uavgjort i dag, tar vi som en seier, sier en fornøyd Grue-trener.

Maiken Reigstad ble kåret til dagens beste Grue-spiller, veldig fortjent!

Grue - Sørskogbygda 22-22 (15-13)

Målscorere Grue: Maiken Reigstad 7 (1), Hanne Lund 7, Ingrid Sveen 4 (2), Therese Wardeberg 2, Birgitte B. Sørby 1 og Camilla B. Sørby 1.