• STRAFFEBOM: Ingrid Lerudsmoen Walbækken med 7-meter.

Torsdagens toppkamp mellom 2 ubeseirede lag, ble aldri riktig spennende. Til det var Kongsvinger for gode og gikk tidlig i ledelsen. Grue-jentene virket litt preget av stundens alvor, og møtte i tillegg et veldig offensivt forsvar som ga de store problemer i angrepsspillet. Stillingen ved pause var 7-12, mens sluttresultatet ble 17-22. Det betyr at 2. omgangen endte 10-10. 

- kampen ble som forventet

Grue-trener Stein Johannesen var i alle fall fornøyd med forsvarsspillet. 

- Kampen ble egentlig akkurat slik vi hadde forventet, men det er litt skuffende at vi ikke er bedre på det vi visste ville komme. Når det er sagt, så er jeg strålende fornøyd med forsvarsspillet! Vi slipper inn bare 22 mål mot et veldig godt håndballag, men da vi slipper inn bare 22 mål, skal vi jo helst vinne da. Vi skal score mer enn 22 mål og det vi blir avkledd på i dag, er at vi møter et frimerke eller 4-2 forsvar eller hva du kaller det. Det er veldig krevende å spille mot et slikt forsvar og det blir «Hawaii-håndball» hele tida. Det blir ingen opplevelse for tilskuerne heller, det blir enkeltmannsprestasjoner, det blir løp uten ball og det er fryktelig krevende, forteller Johannesen. 

Selv om Grue var forberedt på hva de ville møte med Kongsvinger, klarte de aldri å finne ut av det. 

- Ja, vi visste det, men vi blir litt stresset av det og passive i det vi gjør offensivt. Dette må vi trene masse på framover nå, så vi er klare til å møte denne type forsvar også, og Kongsvinger spiller garantert slik neste gang også, sier Johannesen.

- spiller et meget godt 6-0 forsvar

Forsvarsspillet satt bra for Grue-jentene og det er treneren godt fornøyd med. 

- Vi spiller et meget bra 6-0 forsvar mot et veldig bra håndballag. Midtbacken til Kongsvinger, Sara Dögg Hjaltadottir, er meget god! Vi pakker inn linja deres, vi klarer å skyve bredt og tidvis klarer vi også å stå på skuddene deres. Noen enkeltprestasjoner er også gode, men det kollektive angrepsspillet er jeg ikke fornøyd med. 

Er det vanskelig med motgrep mot denne type forsvar?

- Det er veldig vanskelig med motgrep med så unge spillere, det krever utrolig mye «guts» og vinnervilje, og det krever at du har tro på deg selv. Og der er ikke vi akkurat nå, forklarer Grue-treneren.

- ingen skam å tape mot et så bra håndballag

Det kunne se også se ut som de var preget av stundens alvor? Eller var det et resultat av at det ikke var noe flyt i angrepsspillet?

- Helt klart et resultat av at vi ikke hadde flyt framover. Vi har ikke brukt noe mer energi på denne kampen, enn vi har gjort mot de andre lagene vi har møtt. Det er ingen krise for oss at vi taper her i dag, vi skal «bare» spille en håndballkamp. Det er viktig at vi fremstår bra, det er absolutt viktigst for oss. Det er heller ingen skam å tape mot et så bra håndballag, jeg hadde vært mye mer forbannet hvis vi hadde tapt mot Stange borte, sier Stein Johannesen. 

Dagens målscorere: Anna Sofie Sandberg (5), Sandra Syvderud (4), Camilla Bjerkestrand Sørby (3), Ingrid Lerudsmoen Walbækken (2), Anna Kjellgren (2) og Maiken Nilsen Reigstad (1).

Dagens Gruejinte ble Maiken Nilsen Reigstad.