Grue møter søndag klokka 1600 Otta til serieåpning hjemme i Gruehallen. Det har skjedd flere store endringer, både på trenersiden og i spillerstallen.

Ny Grue-trener er Stein Johannesen, han har trent Elverum Håndball damer opp til 2.divisjon, men er nå klar for nye utfordringer. 

Hva er bakgrunnen for at du skifter beite?

- Det er ikke noe dramatikk i det, men jeg hadde vært i Elverum i tre år og følte meg "ferdig" der. Vi hadde en målsetning om "5.divisjon til 2.divisjon på tre år", det har vært både tungt og slitsomt, men vi lyktes. Nå ville vi vært i en annen situasjon, hvor vi skulle prøve å beholde plassen, ikke rykke opp. Det er helt annerledes. Jeg er mer motivert for å drive med spillerutvikling, dette er også spillere jeg har på idrettslinja på Solør videregående hvor jeg jobber. En av forutsetningen for å ta jobben, var også at Flisa og Grue fikk til et samarbeid på J18. Det fikk vi til, og da er jeg fornøyd, forklarer Johannesen. 

veldig ungt lag

Det har vært til dels store endringer i spillerstallen i Grue.

- Det er store forandringer, stammen i laget i fjor var primært 1997-årgangen. De har stort sett flyttet ut, som de ofte gjør i den alderen. De som dro lasset i fjor, er i stor grad borte. I år blir det et svært ungt lag, vi har 1 seniorspiller, de andre er spillerne er fra 1999, 2000 og to 1998-modeller. Så det er egentlig et ungt J18-lag som skal spille i 3.divisjon. Det synes jeg er veldig moro, da har vi spillere som har lyst og har fokus på å bli bedre hele tiden. Resultatet i kamp blir mindre viktig enn prestasjonen og utviklingen til hver enkelt spiller. Det er et veldig bra utgangspunkt for å drive spillerutvikling, sier Johannesen. 

Grue har foreløpig ikke satt noen konkret målsetning, men det skal de.

- Vi skal det, men det er bare ikke diskutert med spillere, trenere og styre foreløpig. Den overordnede målsetningen, er uansett å utvikle spillere som, en eller annen gang kan spille på et høyere nivå, sier den nye Grue-treneren.

De aller fleste spillerne både på Grue og Flisa, går på idrettslinja på Solør videregående på Flisa. Det betyr mye prestisje når det blir lokaloppgjør. Sett allerede nå av datoene 15.november i Åsneshallen og 9.februar i Gruehallen!