• MÅLSCORERE: Per Oskar Berntsen og Mustaf Hassan scoret målene for Grinder (Foto: privat).

Vaaler som kom på en 3. plass i fjorårets sesong har mistet mange av de faste spillerne samt treneren siden fjoråret. De er nå inne i en oppbyggingsfase med et lag som er godt blandet mellom unge og eldre spillere. 

- Grinder starter best på en veldig ujevn bane, og har flere forsøk på gjennomspill uten at det blir noe farlig ut av det. Etter ca 11 minutter får Grinder slått et dårlig innlegg inn i boksen vår, der det er kommunikasjonssvikt hos to Vaalerspillere. Ballen havner hos Per Oskar Berntsen hos Grinder som setter ballen nede i hjørnet bak meg og det er 0-1, sier Henning Myrer, keeper fra Vaaler. 

Deretter bølger kampen veldig frem og tilbake uten at noen av lagene skaper det helt store.

- Vi er frempå et par ganger uten at det blir direkte farlig av det. Rett før pause har vi et veldig fint angrep der ballen er innom flere mann før Christoffer Danielsen banker ballen i mål, forteller Myrer. 

to lag som vil, men ikke helt får det til

2. omgang fortsetter litt som første omgang, med to lag som vil - men ikke helt får det til.

- Ca 15 minutter ut i 2. omgang kommer Vaaler igjennom og scorer et mål, som dessverre ble annullert grunnet offside. Meget tvilsomt om man skal tro de som sto langs linjen, men Grinder har nok også et par situasjoner der de blir avblåst for tvilsom offside - hvor de ville vært alene gjennom med keeper. Når det er bare en dommer uten hjelp fra linjemenn, så er det en vanskelig oppgave, og mannen med fløyta gjorde så godt han gjorde denne kvelden, sier Myrer. 

Begge lag kommer til halvsjanser utover omgangen, men det er Grinder som får satt et visst press.

- Vår midtstopper Lars Even Karlstad måtte til legesjekk etter en vridning i kneet, etter en smell i den ujevne matta. Da vår midtstopper som har headet unna det meste av Grinders langballer så langt er ute, blir det en enklere oppgave for Grinders store spiss å kunne ta ned ballene som kommer. Dette ender til slutt med at Grinders spiss får flikket med seg ballen og kommer alene med meg. Det er en halvdårlig avslutning, men det holder for spissen som ser ballen trille i mål. 1-2 til Grinder! Vi har en stor sjanse ved Kai Roger Berget rett før slutt, men det vil seg ikke og Grinder går seirende ut av første serierunde med 1-2. Det var en jevnspill kamp og kunne like gjerne endt med uavgjort uten at det hadde vært noe å si på det, sier Myrer. 

Dagens Vaalergutt ble Arild Midtskogen.  

melsås fornøyd

Grinders Bjørnar Melsås var selvsagt fornøyd etter seier i serieåpningen. 

- I dag vinner vi en sterk borteseier i serieåpningen på en humpete jordbane i Våler. Dette er en jevn krigekamp som kunne tippet begge veier, der vi trekker det lengste strået på slutten av kampen. I dag stiller vi med 5 debutanter og alle gjør en god figur. Leif Thomas Rotbakken sammen med Jørgen Brækkan Valby er Grinders beste idag, sier Melsås. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avd. 06

Vaaler - Grinder 1 - 2 (1 - 1)

Målscorere: 0-1 Per Oskar Berntsen (14), 1-1 Christoffer Danielsen (44), 1-2 Mustaf Hassan (80)

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Magnus Aasen, Joakim Gunnarsrud Lonkemoen4, Marius Haug, Sander Nilsen Brunborg, Marius Berg, Magnus Vingeng Berget, Thor Håkon Nerstad, Arild Midtskogen, Christoffer Danielsen, Sindre Myrer, onas Karlstad, Kai Roger Berget, Lars Even Karlstad, Erik Burud (kaptein), Thomas Dreier Martinsen og Oliver Rivenes Bråten.

Grinder stilte med følgende tropp: 

Marius Bakåsmoen, Jan Erik Trogstad, Idar Gundersen, Andreas Haraldsen, Lars Dybendal, Lars Henrik Skulstad, Mustaf Abdi Hassan, Magnus Rendalen, Per Oskar Skavåsen Berntsen, Marius Sandberg, Leif Thomas Rotbakken, Sindre Løe Bing, Fredrik Botilsrud Sagen, Jørgen Brækkan Valby, Mads Hammer og Bjørnar Rendalen Melsås.

Neste kamp for Vaaler: mandag 14. mai klokka 20.00 borte mot Vinger på Gjemselund

Neste kamp for Grinder: fredag 11. mai klokka 19.00 hjemme mot Eidskog 2 på Grinder stadion