Etter som Grinder har mistet både skole og barnehage har det aktivitetsnivået blitt mindre i bygda. Nå har flere bestemt seg for å gjøre noe med nettopp det. Nå har man omsider fått på plass et eget seniorlag, som skal spille hjemmekamper på Grinder stadion. 

Det er en kameratgjeng fra Grue som har gått sammen for å lage et sosialt fotballag. Dette er gutter som ikke skal bruke fire kvelder på trening, men gjøre det for å ha det moro en gang i blant, forteller Bjørnar Melsaas, Per Oskar Bertnsen og Magne Egil Rendalen. 

Målet er 4. divisjon

Med seg har de 30 spillere fra hele Grue. Planen er å spille i maks fjerde divisjon. 

- Vi mener at tidspunktet for dette helt riktig. Et fotballag er viktig for det velse samfunnet her på Grinder. Vi har hverken skole eller butikk. Det skjer nesten ingenting her. Med god velvilje fra idrettslaget, som har vært positive hele veien har vi fått dette til, sier de. 

I vinterhalvåret har laget trent en kveld i uka i Gruehallen. Mot sommeren vil det bli cirka en treningsøkt og en kamp på Grinder stadion pr. uke. 

- Vi kom i gang i november og da ballen begynte ballen å rulle. Det startet med at Bjørnar la ut et innlegg på Facebook og da raset det på med interesserte, og her er vi nå. 

Serieåpning 1. mai

Serieåpningen er satt til søndag 1. mai mot Sand på hjemmebane.

-Da må folk møte opp. Vi har invitert alt som er av gamle Grinder-spillere på kaffe og kake før kampstart. Dette går helt tilbake til 1969, så det er litt av en jobb å nøste opp, men vi håper å ha nådd ut til de fleste, forklarer Melsaas.

Laget håper flest mulig vil komme på kamp på Grinder stadion.

- Vi håper at folk vil komme på kampene våre. Kiosken er åpen og det er gratis inngang, sier Melsaas.

Han understreker at man på ingen måte tar opp kampen med Grue-fotballen, slik at folk fra hele kommunen kan heie laget frem. 

- Det er ikke ment som et satsningslag, og vi skal ikke ta opp konkurransen med Grue. Her har vi ikke noe ønske om å rykke opp i det hele tatt, understreker han.