Tanken med bigdetunet er at grendene skal få mulighet til å vise seg frem i sentrum under Vålerdagene. Wivianne Heggbrenna og Steinar Sandnæs trekker i trådene, og melder om stor interesse både fra utstillere og publikum.

- Vi synes dette var veldig vellykket i fjor. Kanskje ikke i kroner og øre, men vi får vist frem alle de flotte grendene våre i Våler. Det er viktig for oss som bor i grendene, sier Heggbrenna.

De som er påmeldt til årets bigdetun er Nordaberget, Rud, Tøråsen, Risberget, Gravberget og Haslatun. I tillegg kommer utstillere fra grendene.

- I fjor var det mye folk innom, og også folk som ikke bor i Våler. De er nysgjerrig på hva som skjer i grendene våre, og da er det veldig fint for oss å kunne vise frem tilbudene vi har. Vi i Tøråsen viste frem Tøråsen Mølle, iskjøringa på sjøen og litt slike ting, sier Heggbrenna.

Serverer potetrisk 

Steinar Sandnæs samarbeider som tidligere år med 4H, og er klar for å servere mer av sin populære potetrisk. I år blir det mulig å kjøpe risk begge dager.

- Nøyaktig hvor mange risk jeg stekte i fjor vet jeg ikke, men det ble nok flere hundre. Jeg lager risken på vedfyrt takke, og da smaker det ekstra godt, sier Sandnæs.

I midten av området ved Kommunelokalet settes det opp bord og stoler, og det blir underholdning med Fem om dagen begge dager.

- Loppemarked, laging av skigard, neverfletting, gamle leker og laging av trefigurer er også blant de andre tingene som skjer her. Vi håper mange tar turen innom bigdetunet under Vålerdagene. Her er det noe for store og små, smiler Heggbrenna.