Mikkjel Fønhus (født 1894) var journalist, skribent og forfatter. Det meste av hans forfatterskap består av villmarksromaner hvor dyreskildringer og formidling av trolske stemninger i naturen står sentralt. Fønhus debuterte som forfatter i 1917 med romanen Skoggangsmand. Han var også småbruker og skogeier. Fønhus hadde flere hjertesaker, som natur- og dyrevern, rovdyrfredning, avholdssaken og distriktspolitikk.

- John Nyutstumo kommer tilbake til oss, og det gleder vi oss stort til. Han var her sist høst med «Blådansen», et uformelt møte med Vidar Sandbeck. Torsdag 23. november klokka 19.00 blir du bedre kjent med Mikkjel Fønhus på Våler folkebibliotek, og det er gratis for alle, sier Eva Ø. Wenstad, biblioteksjef.

John Nyutstumo er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteatret i 1976 og var medlem til det ble nedlagt i 1986. Fra denne perioden er han mest kjent som skurken Ronny. Mange kjenner han også fra TVNorge-serien Neste Sommer og høsten 2018 blir han å se i Bør Børson jr.