• FOLKSOMT: Rundt 300 barn fra barnehager og barneskoler i Solør var innom Hof kirke på skolekonserten.

Torsdag gjennomførte altså Hof kulturkirke 3 gratis skolekonserter for barnehagene og barneskolene i Solør. 

- Den russiske komponisten Sergej Prokofievs musikkeventyr for barn, «Peter og ulven», kunne oppleves med oppleser og kirkeorgel i Hof kirke. Konserten ble innledet med å gi barna et lite innblikk i hvordan et orgel fungerer før de så fikk et møte med komponisten «Sergej», som på bestilling skriver et musikkeventyr. Sergej sitter fremme i kirkerommet, ved sitt arbeidsbord og snakker med seg selv (og publikum) mens han skriver musikk. Plutselig ringer det i telefonen… Det er organist og orgelpedagog Bjørn Vidar Ulvedalen og sanger og artist Nils Arne Helgerød som er med, sier Ole Karsten Sundlisæter. 

Kulturopplevelser til alle aldre

Hof kulturkirke ble opprettet i 2017, og omfatter Hof kirke, Arneberg kirke og Hof Finnskog kirke. 

- I Hof kulturkirke ønsker vi å gi folk i alle aldre kulturopplevelser. Ved barneforestillinger som i dag, så ønsker vi at barn skal komme inn i et flott kirkerom, få høre orgel og rett og slett ha en flott kulturopplevelse. Ambisjonen vår et et månedlig arrangement i en av kirkene, og ei barneforestilling i året, forteller Sundlisæter. 

Torsdagens skolekonserter hadde mange «ingredienser», men orgelet var det kanskje mest fokus på. 

- En viktig bit av dagens konserter, er at ungene skal få et innblikk i orgelet, høre forskjellige klanger og kjennskap til klassisk musikk generelt. På den første konserten var det 6 barnehager og fullt liv, på den andre konserten to barneskoler - så det blir rundt 300 unger innom i løpet av dagen! sier en fornøyd Sundlisæter. 

Det neste arrangementet som Hof kulturkirke står bak, kommer i mai. 

- Det er «Sacred Concert» av Duke Ellington. Det er et jazzverk for kor og storband, så det er med Hof oratoriekor og Glåmdal Storband 12. mai i Arneberg kirke, sier Sundlisæter.