• IKKE LENGE SIDEN: Henrik Berntsen Svartholt startet med bowling for sirka 3 år siden, og har som mål om å komme inn på team junior Norge. (Foto: Solør Bowlingklubb).

Alle under 16 år i Solør kan delta på bowlingdagen, og det settes av noen timer fra klokka 17.30 denne dagen slik at ungdom får prøve seg med kula. Leder i ungdomsutvalget, Andrea Kvernhusløkken, har selv startet med bowling etter en slik dag.

- Det er en del år siden jeg startet å spille, men jeg har selv startet med et slik tilbud. Jeg mener det er viktig for både klubben, bowlingnorge og lokalsamfunnet at det finnes et slik tilbud, sier Kvernhusløkken. 

I fjor inviterte Solør bowlingklubb 30 SFO-elever til bowlingdag, men i år åpnes det opp for at alle kan delta. Det er maks 30 plasser, og Kvernhusløkken forteller at det er førstemann til mølla.

- Jeg tror det er viktig å ha et slik tilbud for ungdommen i Solør. Jeg må si at vi er ganske flinke her i Solør til å tilby varierte aktiviteter til de unge. Selvfølgelig er det overvekt av fotball og håndball, men det er derfor det er så viktig at det finnes et alternativ, forteller Kvernhusløkken.

Gjør det godt i norge 

Solør Bowlingklubb hadde en kanonsesong i fjor, og tok med seg gull for både damer og herrer i den øverste divisjonen. 

- Klubben har satset godt de siste årene, og vi er en liten klubb, men godt kjent i bowling-Norge. Nå begynner flere av juniorene våre å bli voksne, og vi ser at nye juniorer må til, sier Kvernhusløkken.

Ungdomsutvalget i klubben ser ikke bort i fra at de kjører flere slike dager. Kvernhusløkken forteller at det viktigste for dem er at ungdommen har et aktivitetstilbud som er variert. 

- Selv har jeg fått reise veldig mye på grunn av bowlingen. Jeg har vært i store deler av Norge, flere steder i Sverige. I år fikk jeg dra til Qatar og Østerrike. Solør bowlingklubb har også noe som har vært å spilt i nesten alle verdensdeler, sier Kvernhusløkken.