• OGSÅ FOR JENTER: Mille Øverlien er ikke redd for å holde i motorsaga, og var også med under tevlingskurset i helga. (Foto: Elverum Bygdeungdomslag).

- I 2016 er temaåret for bygdeungdomslagene i Hedmark tevling, sier Christian Dobloug, som er tevlingsansvarlig i fylkeslaget.

Han forklarer at bygdeungdommen setter fokus på de ulike grenene de konkurrerer i, som kan være alt fra bløtkakepynting, eksteriørbedømming av storfe og sau til swing og TRT (traktor-redskap-trygghet).

Vellykket tevlingskurs 

Lørdag holdt bygdeungdomslagene i Grue, Elverum og Løten tevlingskurs i motorsag. Det var åpen dag på Lillemoen skole i Heradsbygd med vel 50 tilskuere i løpet av dagen. Her var det lagt til rette for både erfarne og de som knapt har tatt i en sag. 

Leder i Elverum BU, Bjørn Løfsted Holter, er godt fornøyd med dugnadsjobben som er lagt ned. 

- Det er moro å se at ungdommen legger ned en innsats for å gjøre hverandre gode, sier Bjørn Løfsted Holter.

Han sier at i Hedmark er det stor tevlingskultur, og at har flere medlemmer som hevder seg nasjonalt og internasjonalt, nettopp i konkurranser med motorsag. 

- Flere av disse stilte opp som instruktører på vårt tevlingskurs og de har tydelig fokus på sikkerhet ved håndtering av motorsag, sier Løfsted Holter.

I BU jobber vi for å skape liv i bygda der vi bor, tevling er nemlig noe av det artigste vi holder på med i bygdeungdomslaget, kan Andreas Skyrudsmoen legge til.