– Herlighet, for en overraskelse og for en anerkjennelse dette innebærer! Nå kan vi opprettholde produksjonstakten og turnéaktiviteten vår, sier teatersjef Janne Langaas.

I statsbudsjettet for 2020 får Teater Innlandet en økning på 1,5 millioner kroner ekstra. Den nyheten fikk Innlandet Venstre og Innlandet KrF overrekke i Teater Innlandets lokaler i starten av september.

– Dette vil komme hele fylket til gode - kultur er viktig for menneskene her! Kultur er også noe av det som setter minst fotavtrykk på klimaet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, sier leder i Innlandet Venstre, Sjur Skjævesland og Magne Rydland i Innlandet KrF.

Feirer 10 år

Teatret ser fram til et begivenhetsrikt år og med økte midler blir det enda mer teater til det nye stor-fylket. For i 2020 fyller Teater Innlandet 10 år, Innlandet blir et fylke og Thorleif Linhave Bamle blir ny teatersjef.

Teater Innlandet er, ifølge Langaas, et av de teatrene i Norge som turnerer mest, og sier de er glade for å få anerkjennelse for jobben de gjør med å levere teater og dans til hele Innlandet. Men økningen betyr mer enn bare pengene, sier hun.

– Dette gir oss også en klapp på skulderen og viser at kulturministeren har lagt merke til den jobben vi har gjort de siste årene. Teater Innlandet er blitt viktige i det norske teaterlandskapet, sier den avtroppende teatersjefen, som har et ønske videre inn i framtida.

– Og så ønsker vi oss videre er en kulturlov som kan sikre at kunsten ikke blir salderingspost i framtida.

Tilskuddet legges inn i statsbudsjettet for 2020, som presenteres 7. oktober.