• GJØR VEIEN SIKKER: Det er ikke alle som liker å møte en traktor med gafler som er i høyden på din bilrute. Med en hydraulisk pallegaffel bryter du ikke loven og veiene blir sikre.

En hydraulisk pallgaffel er en pallegaffel hvor gaflene er oppfellbare. I følge norsk lov er det ikke lov til å kjøre på vei med gaflene stikkene ut. Derfor vil Solør Industriservice gå i front med en prototype av en hydraulisk pallegaffel. 

- Det er kontroller i øst og vest, og med en lov som sier det ikke er lov til å kjøre med gaflene stikkende ut er det smart med en hydraulisk pallegaffel på markedet, sier Tormod Embretsen, som er daglig leder av Solør Industriservice AS.

Tirsdag delte bedriften en video på Facebook, på videoen får vi se pallegaflen i aksjon. Videoen ble godt tatt imot og har over 25.000 seertall.

- Denne type pallegaffel er ypperlig for en trygg ferdsel i trafikken, det er ikke like gøy å møte en traktor som har gaflene i samme høyde som bilruten din, sier Embretsen.

Etter hva Traktor-redaksjonen kjenner til er Solør Industriservice den første bedriften ute med en hydraulisk pallegaffel. Skulle responsen være tilstrekkelig er Embretsen klar for å sette pallegaffelen i produksjon.

- Det er mange baktanker i denne gaffelen, vi tenker å lage flere forskjellige størrelser, hvor de kan bære forskjellige tyngder, sier Embretsen

Vegtrafikkloven § 3   

Kjøring med pallegafler eller rundballespyd som stikker ubeskyttet ut foran kjøretøyet, rammes etter Samferdselsdepartementets syn av § 3 i Vegtrafikkloven om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom.

En mulighet for å sikre seg mot dette, er enten å demontere utstyret eller å reise det 90 grader i forhold til vegbanen ved kjøring på veg åpen for alminnelig ferdsel.